Sivut

maanantai 11. helmikuuta 2013

Sitruunatorttu




Pohja:

2 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
100 g voita sulatettuna

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon vehnäjauhot varovasti sekoittaen.
Kaada taikina noin 34 cm halkaisijaltaan olevaan piiras vuokaan ja paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.
 

Täyte:

2 dl vettä
1 1/4 dl sokeria
2 munaa
2 rkl maissijauhoja
4 rkl siruunan mehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
25 g voita

Koristeeksi:

1 dl kuohukermaa
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl  raastettua sitruunankuorta
 

Kumoa kypsä pohja.
Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä ja raasta sen kuori.
Sekoita kattilassa vesi, sokeri, munat, maissijauhot ja sitruunanmehu.
Kuumenna ja hämmennä kunnes kiisseli sakenee.
Lisää raastettu sitruunankuori ja voi.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte kakkupohjan syvennykseen.
Jäähdytä torttua jääkaapissa noin 2 tuntia.
Koristele vaahdotetulla maustetulla kermalla.

Itse laitan joskus tuoreita marjoja valmiin tortun päälle ja on todella hyvää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti