Sivut

maanantai 3. helmikuuta 2014

Gluteenittomat Runebergintortut




 


 150g voi tai margariinisulaa
1 muna
1 ½ dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl mantelijauhetta
2 dl gluteenittomia korppujauhoja
1 ½ dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahdon joukkoon maito, jauhoseos ja sulatettu voi tai margariini.
Sekoita sekaisin.
Jaa taikina noin 12 paperiseen leivosvuokaan tain muffinsi vuokiin ja paista +225 asteisessa uunin lämmössä noin 15 min.


Jos haluat kostuttaa Runebergintortut, tee se heti uunista ottamisen jälkeen. 
Perinteisin runebergintorttujen mauste on punssi, mutta myös rommilla tai konjakilla kostutetuilla tortuilla on kannattajansa. 

 Punssi kostutus

1 dl vettä
1 dl punssia

2 rkl sokeria

Sivele tortut kostutusliemellä kauttaaltaan. 
Anna liemen hetki imeytyä ja toista kostutus tarvittaessa. 

Itse kostutin rommiaromilla

1 1/2 dl vettä
1/2 dl sokeria
  muutama tippa rommiaromia





Kiehauta vesi, sokeri ja lisää muutama tippa rommiaromia. 
Sivele tortut kostutusliemellä kauttaaltaan. 
Anna liemen hetki imeytyä ja toista kostutus tarvittaessa. 

Koristele jäähtyneet tortut vadelmahillosilmällä ja sokerivesikuorrutus renkaalla. 

Itse käytän iloleipureiden muffini vuokia joihin voi myös laittaa paperisia amerikan muffinivuokia.



 











18 kommenttia:

  1. Näitä aion kokeilla! Aiemmin ei ole tullut vastaan mistään Runebergintorttujen gluteenitonta ohjetta. Ohjeesi ovat selkeitä, hyviä, hyvien kuvien kera. Niiden perusteella on helppo leipoa, kiitos :)
    Kiittelin myös tuoolaa Fb -sivuilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi joka lämmitti mieltäni kovasti! ♥ Mukavaa jos pidät blogistani ja postauksistani. ♥ Mulla on aina ollut se tapa että kuvaan usein myös tekovaiheet että lukijoillani olisi helpompi leipoa ja kokkailla. :) Kiitos myös Fb-sivulla olevasta kiitoksesta! ♥ Mä jo kehittelin ja ideoin Runebergintortut edellisen blogini aikana joka löytyy vielä vuodatuksesta. :) Heti keliakia diagnoosini jälkeen pitä saada gluteenittomia Runebergin torttuja. :D

      Poista
  2. Vou,pitääkin muistaa leipasta runebergit :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi Chef Jones! ♥ Löysithän sä tiesi monien mutkien kautta mun blogiini. ;-) Huomenna on Runebergin päivä ja jään innolla odottamaan sun reseptiäsi niistä! ♥

      Poista
  3. Kokeiluun menee, kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyväi! ♥ Kerrohan sitten tuliko hyviä ja tykkäsitkö tästä ohjeestani, sillä useinhan laitetaan keksinmuruja Runebergin torttuihin, eli versioita löytyy tästäkin vaikka kuinka paljon. :)

      Poista
  4. Taas tämä RumenErkin päivä ja torttjen ohjetta kirjoitin ylös. Jos tänään leipoo niin mahtaakohan niitä vielä olla ihan päivänänsä jäljellä, sen verran hyvät ohjeet sinun blogista löytyvät

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi! :) Toivottavasti niitä on vielä Runebergin päivänäkin ollut. :)

      Poista
  5. Tämä sun blogi on ihan paras. Olen aina ollut rohkea kokeilemaan, eli tavalliseen resptiin vaan vaihtanut jauhot. Yleensä onnistuu hyvin, mutta ihan varma ei voi olla että minkälaista tulee. Täällä kun seuraa sun ohjeita, jotka ovat ihan tehty gluteenittomina ja huomioitu kaikenlaista voi olla varmempi että onnistuu. Olen saanut uutta innostusta leipomiseen. Ja piti tulla vaan tarkistamaan jos täällä olisi Runebergintorttu resepti ja löytyihän se! Ihanaa! :) Fb:ssa myös seuraan. Terv. Linda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervehdys Linda ja kiitos kommentista! :) Mukavaa kuulla että leipomiseen on tullut uusi innostus ja ohjeet ovat innostaneet sinua. Leipomisen iloa! :)

      Poista
  6. Täältähän tämäkin ohje löytyi. Luotto osoite, kun gluteenitonta on leipomassa. Kiitos :) Lupasin tytöille, että huomenna leivotaan Runebergin torttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika kommentista ja toivottavasti tortut ovat onnistuneet! :)

      Poista
  7. Kiitos hyvästä ohjeesta! Onnistuivat hyvin. Paistoin tortut silikoonivuokissa ja kostutin konjakkivedellä, kuten ehdotit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä ja kiitos kommentistasi! ♥ Silikonivuokissa tuleekin tasainen paistotulos ja ovat muutoinkin ihan hyviä vuokia! :)

      Poista
  8. Kiitos taas ihanasta ohjeesta! Yömyöhäiset Runebergin tortut ovat parhaillaan uunissa! Oli pakko tehdä huomiselle heti valmiiksi satsi torttuja ja kai sitä jo aattona saa maistaa...:)
    Vinkkinä, IKEAn muffinssivuoka on juuri Runebergin tortun "mallinen", korkea- ja kapeakoloinen, lisäksi erittäin huokean hintainen.

    Omat torttuni on hiukan muunnelma sinun ohjeestasi (allergioiden ja makumieltymysten suhteen), mutta se on toiminut loistavana pohjana :) Ohje löytyy blogistani...

    Ihanan maukasta Runebergin päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! ♥ Kiitti vinkistä mut ehdin jo ostaa pinnoitetun Iloleipureiden runebergin torttuvuuan. :) Ohjeet on tehty niin että niitä voi vapaasti muokata itselleen sopivaksi. Täytypä käydäkkin katsomassa se muokattu ohje. ♥

      Poista
  9. Kokeilen tätä heti helmikuun tullessa! Näyttää todella maukkaalta! <3 Kiitos ohjeesta jo etukäteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marjaana ja kiitos kommentistasi! ♡ Nämä ova helppoja tehdä ja hyvän makuisiakin vielä. :)

      Poista