Sivut

maanantai 3. helmikuuta 2014

Ilmakuivattu kinkkupizza

   

Yllä olevassa kuvassa on vuolukiven päällä paistettu pizza.

Päivitän pizza ohjeeni ajantasalle nyt kun minulla on se "pizzakivikin."
Sain syntymäpäivä lahjaksi vuolukiven palan jonka päällä voi paistaa todella maukkaita leivonnaisia.



Kivi täytyy laittaa ensin kylmään uuniin ja uuni 300 asteelle tai 275 jos uunissasi ei ole enempää lämpöasteita.

Kun kivi on kuumunut tuohon lämpötilaan sen päällä voi paistaa esim.  karjalanpiirakat, naan-leivät, pullat, sämpylät ym. herkut. :) 

Jos et omista vielä pizzakiveä tai vuolukiven palaa niin pizzan paisto onnistuu yhtä hyvin myös perinteisellä valurautapannulla! :)

Itselläni on tuon kiven lisäksi  27 cm halkaisijaltaan oleva jykevä valurautapannu.

Tee taikina ja täytteet sillä aikaa kun pannu tai kivi kuumenee uunin kanssa yhtä aikaa. 



Ohje:
  
1 dl kädenlämpöistä vettä (37 asteista)
15 g hiivaa (noin 1/3 palaa)
1/4 tl suolaa
2-2 1/2 dl gluteenitonta semperin fin mixin hieno jauhoseos
1 rkl öljyä

Murenna hiiva veteen.
Lisää suola, vähitellen jauhoseos ja öljy.
Vaivaa taikina nopeasti sekaisin ja taputtele leivinpaperin päälle.
Kohota ja päällystä haluamillasi täytteillä.

Tällä kertaa laitoin pohjalle ensin tomaattisosetta sitten pizzamaustetta, juustoraastetta, mozzarella  juustosiivuja ja ilmakuivattua kinkkua noin 60 g eli paketista jossa oli 100 g reilut puolet.
Otin kuuman pannun /kiven uunista ja nostin leivinpaperilla olevan pizzan siihen.
Takaisin 300 asteiseen uuniin ja noin 10- minuutin kuluttua pizza oli kauniin kullan ruskea päältä ja pohja ihanan rapsakka mutta ei kova! :)
 

Tykkään itse tästä pizza pohjasta!
On helppo tehdä ja tulee tosi maukasta pizzaa! 












5 kommenttia:

  1. Aikas samoilla linjoilla mennään :-) nam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niin mennään. ;-) Mä laitoin jo ennen uunin laittamista ilmakuivattua kinkkua ja mozzarella juustoa ja uunista ottamisen jälkeen lisää kinkkua. :) Harmittaa vaaan kun rucolaa ei ollut kaupan hevi osastolla, koska tykkään siitä ihan kypällä ja arvaa vaan olisnko sillä päällystänyt koko valmiin pizzan. :D

      Poista
  2. Kokeiluun menee myös minulle...Minulla ei verikokeissa todettu keliakiaa, mutta itse tiedän vehnäjauhot ei sovi minulle.. ½ h syömisen jälkeen tulee kova tarve wc.hen ja se tulee paineen kanssa joten joudun olemaan varuillani, kun olen kylässä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Aamurusko ja kiitos kommentistasi. ♡ Oireet viittaavat keliakiaan tai vilja-allergiaan. Verikokeissa ei aina näy keliakia vaan se näkyy vasta tähystyksessä. Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä niin vältyt vastakivuilta ja ripulilta. :)

      Poista
  3. Luin nämä kommentit ja muistin että vuonna keppi-ja-kivi sain Tupperin emännänlahjana pizzakiven. Se on käyttämättömänä kellarin kaapissa...

    VastaaPoista