Sivut

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Gluteenittomat Teeleivät




 Ostin kesällä Tukholman reissulla ollessa gluteenitonta Lailas jauhoseosta kokeeksi ja lupasin leipoa jotain ja postailla blogiini reseptin.
Sain nyt vasta aikaseksi leipoa jauhoista Teeleipiä.
Näissä leivonnaisissa ei maistu eikä tunnu se vehnäntärkkelys ihme kyllä.
Taikinakaan ei ollut tahmaista.


Gluteenitonta Lailas jauhoseosta.


Lailas jauhoseos:

Aineosat
Vehnäntärkkelystä (enintään 20 ppm gluteenia)
psylliuminsiementen kuori, perunakuitu, sakeuttamisaine (guarkumi)

Säilytys:
Kuivassa ei liian lämpimässä eikä voimakastuoksuisten tuotteiden kanssa.
1 dl jauhoseosta =55 grammaa

 
Teeleivät 11 kpl

Ohje
25g voita
2 1/2 dl maitoa tai vettä
25 g tuoretta hiivaa
3/4 rkl sokeria
1 tl suolaa
6 dl lailas sinistä jauhoseosta

Laita kattilaan voi.
Lisää maito tai vesi ja lämmitä 37 asteiseksi.
Murenna tuore hiiva kulhoon ja lisää 37 asteinen neste.
Lisää suola, sokeri ja jauhot.
Vaivaa taikinaa sähkövatkaimella kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
Jätä taikina hieman löysäksi.
Taikina ei tartu käsiin kun se on kunnolla vaivattua.
Ota ruokalusikalla taikinaa ja hiero kämmenissä pyöreitä teeleipäsiä jotka ovat noin 1 cm paksuisia.
Laita teeleivät leivinpaperoidulle pellille ja kohota leivinliinan alla noin 20-30 min. kuuman vesihöyryn päällä tai huoneen lämmössä.
Voitele teeleivät voisulalla tai kananmunalla ja ripottele halutessasi seesamin siemeniä pinnalle.
Paista 250 asteisessa uunissa 8 min.

Teeleivistä tuli todella maukkaita!


Vinkki!

Ellei Lailas jauhoseosta löydy Suomen kaupoista niin tilalle voi laittaa Semperin Fin Mixin hienoa jauhoseosta, mutta määrä ei välttämättä ole sama mitä ohjeessani on.
Ellen väärin muista niin olen nähnyt tuota jauhoseosta myytävän joko Itiksen Prismassa tai Cittarissa.
Kokeilen seuraavaksi leipoa Semperin jauhoista näitä.   













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti