Sivut

tiistai 10. marraskuuta 2015

Gluteenittomat Blinit Farinan jauhoseoksesta




Vuohelan Herkku Oy:n netti sivut löytyvät tästä Vuohelan Herkku linkistä, tai helpoiten sinne pääset klikkaamalla blogissani olevaa Vuohelan Herkku mainosbanneria.
Vuohelan Herkku lähetti syksyllä paketin minulle joka sisälsi mm. blinijauhoseosta ja koska olen blinien ystävä tein ihan paketin ohjeen mukaan blinejä. 
Nämä blinit olivat siitä hyviä ettei niissä maistunut juurikaan tattarijauhot koska jauhoseoksessa oli käytetty myös täysjyväriisijauhoja.
Blineistä tuli tosi kuohkeita, maukkaita ja päältä hieman rapeita. 
Tarjosin blinit itse graavatulla kirjolohi suikaleilla, punasipuli silpulla, smetanalla ja tuoreella tillillä.
Maku oli yhtä hyvä kun itse tehdyissä blineissä, joten jatkossa teen blinit Vuohelan Herkun Farina Blinijauhoseoksella. ♥


Ohje (8 kpl )

4,5 dl piimää
65 g voita

2 tl kuivahiivaa
2 kananmunaa

1 ps Farina Blinijauhoseosta (240 g)
Paistamiseen: voita

Lämmitä piimä ja voi niin että voi sulaa.
Kun piimäseos on kättä lämpimämpää (42 asteista), sekoita joukkoon hiiva.
Erottele keltuaiset valkuaisista.
Laita valkuaiset jääkaappiin odottamaan.
Lisää keltuaiset piimäseokseen hieman vatkaten.
Lisää jauhoseos, sekoita ja anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä ainakin 30 min.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää taikinaan varovasti sekoittaen. 
Paista keskilämmöllä runsaassa voissa (blinipannulla saat kuohkeampia). 
Odota että blinit ovat kokonaan jähmettyneitä ennen kääntöä.

Tarjoa blinit esim. mädin, sipulin, sienisalaatin, kylmä-savulohen, graavilohen, suolakurkkujen ja smetanan kanssa.






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti