Sivut

lauantai 16. tammikuuta 2016

Gluteeniton Juureen tehty Kauraleipä





Tämän maukkaan Kauraleivän ohjeen olen saanut ystävältäni jota hiukan muokkasin, mutta alkuperäistä ohjetta kunnioittaen. ♥
Tee ensin leipätaikinan juuri jonka ohje löytyy täältä Vaalea leipätaikinan juuri

Ohje

1 ½ dl vaaleaa leipäjuurta
3 dl kädenlämpöistä vettä
20 g tuoretta hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
2 rkl siirappia tai hunajaa
1 rkl öljyä
1 dl maissijauhoa
1 dl tummaa riisijauhoa
2 dl kaurajauhoa
2 ½ dl
semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
 1 tl ksantaania

Semperin fin mixin hienoa jauhoseosta leivontaa varten.

 

Lisää leivontakulhoon ensin leipätaikinan juuri, sitten kädenlämpöinen vesi ja murennettu tuore hiiva.
Sekoita taikinan juurta hyvin ja lisää psyllium, suola, siirappi ja öljy.
Anna psylliumin turvota noin. 10 min.
Sekoita jauhot ja ksantaani hyvin sekaisin ja lisää taikinaan ne vähitelllen koko ajan hyvin vatkaten, ja lopuksi vaivaa taikinaa yleiskoneen taikina koukuilla tai sähkövatkaimen taikina koukuilla noin. 15 min.
Laita jauhoja leivonta alustalle ja kaada pehmoinen taikina jauhojen joukkoon.
Leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen soikea tai pyöreä leipä.
Nosta leipä leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota lämpöisessä paikassa leivinliinan alla noin 45 min.
Jauhota kohonnut leipä siivilän läpi ja vetäise leivän pintaan pari viiltoa.
Lämmitä uuni 250 asteeseen ja lisää uunivuokaan kiehuvaa vettä noin litran verran.
Laita astia uuninpohjalle ja kohonnut leipä uunin keskivaiheille, luukku kiinni ja tiputa lämpötila 200 asteeseen.
Paista leipää ensin 20 minuuttia ja ota vesiastia pois uunista että leivän pohjakin ehtii paistumaan rapeaksi.
Paista leipää vielä noin 10-15 min.
Leipä on kypsää kun sen pohja kumisee.

Tästä taikinasta voit leipoa myös vuokaleivän, sämpylöitä tai patonkia. 











Leipä on erittäin maukasta ja rapea pintaista.










6 kommenttia:

  1. Mitä luulet, voiskohan tästä tehdä sen pataleivän ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi! ♥ Voi oikein hyvin eli oikein pehmoinen miltei löysä taikina, ja sitä pyöräytät hiukan jauhoissa ja eikun kuumaan pataan! :)

      Poista
  2. Aivan ihanan näköinen leipä, pakko kokeilla ! sinulla on vaan niin ihania ohjeita, KIITOS näistä, ihanaa kun olet olemassa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhannet kiitokset sydäntä lämmittävästä kommentista! ♥ Tämä leipä on erittäin hyvää! ;)

      Poista
  3. Kiitos mahtavasta reseptistä! En käytä itse hiivaa niin laitoin enemmän juurta (5dl) ja 2tl ruokasoodaa korvaamaan hiivan. Onnistui oikein hyvin, kuva löytyy facebookista FB-kokit ryhmästä. Tuskin haittaa, että mainostin reseptiäsi :) Jatka hyvää työtä! - Iida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhannet kiitokset sydäntä lämmittävästä kommentista Iida! ♥ Aivan mahtavaa kun olet tehnyt ilman hiivaa! :) Mitä usemman kerran teet juureen tätä leipää niin voit jättää sen ruokasoodankin pois, sillä se kohoaa ilman mitään apuaineita. Juu ei haittaa mainosta vaan! ;) Itse en enää kuulu ryhmään joten ikävä kyllä en nää kuvaasi, mutta laitappa se Pörden keittiön facebookin sivuille! ;) Mä jatkan tuotekehittelyä! ;)

      Poista