Sivut

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Gluteenittomat kuituleipäset






Sain viime syksynä Semperiltä gluteenittomia jauhoseoksia ym. joita olen testaillut pikkuhiljaa. 
Tänään testasin ensimmäistä kertaa Mix Med Fiberin eli kutupitoisen jauhoseoksen josta leivoin Kuituleipäsiä. 



 Semper gluteeniton jauhoseos sopii erinomaisesti leipien, pullien, korppujen ja kakkujen leivontaan. Jauhoseosta voi käyttää myös pannukakkujen, lettujen ja piiraiden leivontaan. Pääaineksena on gluteeniton vehnätärkkelys. Huom. aineksena on myös maitoa. Maito antaa hyvää makua ja väriä leivonnaisiin. Paketissa on 500 g eli 8 dl jauhoseosta.


Kuituleipäset (9 kpl) 

Ohje: 

4 dl vettä (37 asteista)
25 g tuoretta hiivaa
3/4 tl suolaa
2 rkl voita, margariini sulaa tai öljyä
7 ½ dl kuitupitoista jauhoseosta

½ dl jauhoja leivontaan

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen (37 asteista) ja anna sen liuota.
Lisää taikina nesteeseen suola ja 5 dl jauhoseosta vähitellen taikinaan koko ajan hyvin sekoittaen joko vispilällä tai sähkövatkaimella.
Lisää voi, margariinisula tai öljy joukkoon.
Lisää loput jauhoseoksesta eli 2.5 dl ja sekoita lopuksi puuhaarukalla tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin minuutin verran.
Ota ruokalusikalla isohkoja taikina paloja yht. 9 kpl leivinpaperoidulle pellille ja taputtele jauhoisilla käsillä ne leipäsiksi.
Jos haluat koristella pinnan käytä esim. piparimuotteja tai tee viillot leipästen pintaan ennen kohottamista.
Itse tein kuvion pintaan niin että otin pienen kukkamuotin jonka kastoin jauhoseokseen ja sen jälkeen painoin sillä leipästen pintaan kuvioita.
Kohota leipäset kuuman vesihöyryn päällä tai huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin. 30 min.
Paista 225 asteisessa uunilämmössä 25 minuuttia. 

Leipäset ovat pinnalta aivan ihanan rapeita ja sisältä todella pehmoisia. 



 Valmis taikina.
 Leipäset.

 Tein piparkakkumuotilla koristeet pintaan.
 Hyvin kohonneet Kuituleipäset.
 Juuri uunista otetut Kuituleipäset.


 


 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti