Sivut

keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Konjakkigraavattu lohi


 20 hengelle


1 1/2 rkl hienoa merisuolaa/kilo kalaa
3 rkl sokeria/kilo kalaa
4 cl konjakkia
2 rkl yhteensä karkeasti rouhittua valkopippuria/rosepippuria
iso nippu murskattuja tillinvarsia


Huuhtele lohifilee nopeasti kylmässä vedessä, jollei se ole aivan pyyntituore.
Kuivaa kala hyvin talouspaperilla ja leikkaa filee kahtia.

Sekoita suola ja sokeri.
Ota esille nelikulmainen vuoka, johon fileen puolikkaat mahtuvat päällekkäin.
Sivele kalan pinta ensin konjakilla.

Ripottele päälle mustapippuri.
Murskaa tillinvarret käsin tai kaulimella ja levitä kalafileille.

Ripottele päälle suola-sokeriseos.
Nosta fileepala vuokaan ja toinen sen päälle lihapuolet ylöspäin.
Peitä vuoka foliolla tai talouskelmulla pane kylmään maustumaan kahdeksi vuorokaudeksi.
Vaihda välillä fileiden paikkaa ja voitele niitä ahkerasti vuokaan kertyvällä liemellä.
Poista kalan pinnalta tilli ja pippurit ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti