Sivut

perjantai 24. marraskuuta 2017

Gluteenittomat Piparkakkumuffinit





Sain Virtasalmen Viljatuotteelta gluteenittomia jauhoja ja jauhoseoksia testattavaksi varten.
Päätin niistä testata makeaan leivontaan jo itselleni tututksi tulleen gluteenittoman vaalean jauhoseoksen. 
Yllätyin miten hyvin se sopii myös kakkutaikinoihin ym. makeaan leivontaan. 


Olen monena vuotena ennen joulua haaveillut gluteenittomista Piparkakkumuffineista jotka ovat pehmoisia sisältä ja maistuvat piparkakulle. 
Vihdoinkin aloin toteuttaa haavettani ja tuotekehittelin pikkuhiljaa reseptin niistä.
Nämä gluteenittomat Piprakakkumuffinit sopivat erittäin hyvin pikkujouluihin, joulumyyjäisiin ja joulun kahvipöytään.
Näitä on helppo leipoa ja nämä ovat mieluisia tuliaisia. 
Piparkakkumuffinit kestävät myös hyvin pakastuksen mutta säilyvät myös huoneen lämmössä usemman päivän kun muistat sujauttaa tarjoilulautasen muovipussin sisään tai peittää sen tuorekelmulla.
Itse säilytin osan muffineista kolme vuorokautta huoneen lämmössä.
Sinä aikana rakenne ja maku eivät olleet muuttuneet miksikään ja muffinit olivat edelleen todella pehmoisia ja maukkaita.



Taikinasta tulee 17 kpl piparkakkumuffinia.


Ohje:


4 munaa
3 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl jauhettua pomeranssia 
2 dl voi tai margariinisulaa 
2 tl leivinjauhetta  


Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
Joukkoon lisätään kerma, mausteet, voisula ja jauhoseos joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään.
Jos sinulla on muffinipelti laita sen koloihin paperisia amerikan muffinvuokia ja kaada niihin valmista taikinaa vähän reilut puolet muffinivuuan tilavuudesta niin muffinit eivät leviä.
Voit käyttää myös pelkkiä amerikan paperisia muffinivuokia ellei sinulla ole muffinipeltiä. 
Kypsennä muffineita 180 asteisessa uunin lämmössä alatasolla noin. 20-25 minuuttia riippuen uunin lämpötilasta.
Anna muffinit jäähtyä ja sirottele niiden pinnalle siivilän läpi tomusokeria.

































2 kommenttia:

  1. Hei, käykö vispikerma tähän?
    -Henttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitti kommentista! ♡ En ole kokeillut mutta miksipä ei kävis kerma kuin kerma. Makua ja pehmeyttähän sillä vaan pyrin antamaan muffineihin. :)

      Poista