Sivut

maanantai 11. maaliskuuta 2019

Gluteeniton Lihapiirakka





Gluteeniton rahkavoitaikina


250g pehmeää voita tai margariinia
250g rahkaa
1 tl leivinjauhetta


Voiteluun: yksi kanananmuna

Sekoita rahka pehmeän voin tai margariinin joukkoon.
Lisää jauhoseos, johon on sekoitettu leivinjauhe.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Itselläni taikinan koostumus oli niin hyvä etten tarvinnut taikinaa pitää kylmässä.
Tämä taikina on erittäin hyvä johtuen Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomasta vaaleasta jauhseoksesta joka on karkea.
Karkea jauhoseos sitoo itseensä rasvaa ja näin ollen taikinan koostumus on hyvä leipoa ja itse piirakka ei ole rasvainen! 


Täyte:

4 dl valmiiksi keitettyä puuroriisiä
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
1/4 tl pippurisekoitusta
1/4 tl paprikajauhetta
puolikas lihaliemikuutio
(suolaa)

Paista pannulla jauheliha ja sipuli kypsäksi.
Lisää lihaliemi ja mausteet ja sekoita hyvin että lihaliemi ehtii sulaa.
Lisää riisi maustetun jauhelihan joukkoon.
Sekoita hyvin ja maista että täyte on riittävän hyvän makuista.
Lisää tarvittaessa suolaa.


Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle tai suoraan jauhotetun leivinpaperin päälle ja kaaviloi tai taputtele taikina leivinpaperin kokoiseksi levyksi.
Nosta kaaviloitu levy uunipellille.
Laita levyn vasemmalle puolelle täyte ja tasoita se.
Voitele kananmunalla levyn reunat.
Taita levyn oikea puoli kanneksi ja nipisteli reunat yhteen esim. jauhotetuin sormin tai käännä ne levyn alle.
Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja lisää kylmää vettä noin 1 tl sekaan.
Voitele piirakan pinta, pistele haarukalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 20-30 min.


Tästä taikina määrästä tulee puoli pellillistä lihariisipiirakka ja jos teet pellillisen tee taikina kaksinkertaisena samoin täyte.
Tästä taikinasta saat maukkaat pasteijatkin leivottua.





















13 kommenttia:

  1. Vaude, kuinka upea piirakka. Täytyypä kokeilla ja säätää vielä maidottomaksi.
    Kiitos reseptistä, t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ella ja kiitos sinulle ihanasta kommentistasi! ♡ Säädä ihmeessä ja kerro mullekin sitten mitä laitoit rahkan ja voin tilalle. ♡

      Poista
  2. Rahkan tilalla käytin Fazer Yosa kaurafraichea ja voin korvasin Sunnuntain maidottomalla leivontamargariinilla. Hyvin toimi! t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ella ja kiitos sinulle kommentistasi! ♡ Mukava kuulla että olet onnistunut noilla korvaavilla tuotteilla! :)

      Poista
  3. Helka...kiitos aivan ihanista resepteistäsi!Mitäköhän voisin laittaa virtasalmen vaaleanjauhon tilalle, kun tattari ei käy? Pullajauhoa? Finmixiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja oleppa hyvä! ♡ Semperin fin mixin hienoa jauhoseosta mut hieman enempi kun se ei turpoa kuten tämä jauhoseos turpoaa. :)

      Poista
    2. Minulla olikin semperin fin mixin jauhoseokseen leivottu Lihariispiirakka joten laitan linkin tähän. :) https://vesiperhonen.blogspot.com/2017/08/gluteeniton-lihariisipiirakka.html

      Poista
  4. Hei! Etsin suolaisten glutareiden ohjeita,kun on kiva oppia jotain uutta kuin bravurini eli lättyjä tähtteistä (pinaattivelli/perunamuusi/kaurapuuro) Seurakunnan kahveille olis kiva viedä jotain muuta.Sun rahkavoitaikinasi tuntuu aika kivalta. Iloitsen blogisi löytymisestä. terv.Maijeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maijeli! ❤️ Mukavaa kun olet löytänyt blogini! Ikvää kun vastaus tulee vasta nyt kun olin sairaalassa kuukauden. :)

      Poista
  5. Kiitos, aivan loistava resepti! Jostain syystä jäänyt aiemmin kokeilematta mutta nyt varmasti jatkoon ������

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä Huithapeli! ♡ Tää on vaan niin hyvää!

      Poista
  6. Kiitos tästä reseptistä. Olen sairastanut keliakiaa jo lähes 20 vuotta. On kiva saada uusia ohjeita ,vaikka olen kummitätini ohjeen mukaan, vaihtanut tavallisen jauhon kluteenseen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja oleppa hyvä! ❤️ Lähes kaikissa ohjeissa pätee se että vaihtaa ne tavalliset jauhot gluteenittomiin mutta yksi asia täytyy ottaa huomioon eli toiset jauhoseokset turpoaa ja toiset ei.

      Poista