sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Gluteenittomat Kristallipullat





Uusi vuosi ja uudet kujeet! ;) 
Jos et ole vielä testanut Vuohelan Herkun Farinan Pulla ja munkkijauhoseosta niin nyt on hyvä aika siihen! 
Siitä saa pullaa, munkkeja, marjapiirakoita, rahkapiirakoita, korvapuusteja ym. hyvää leivottua pienessä ajassa ja kätevästi! 
Tänään testasin siitä Kristallipullia.
Maku on erittäin maukas sisällä oleven täytteen vuoksi. 
Vuohelan Herkun sivuihin kannattaa tutustua joko tästä Vuohelanherkku tai klikkaamalla Vuohelanherkun logoa joka on blogini oikealla puolella.


Ohje (14 kpl)
 
2 kananmunaa
2,75 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa
1 ps Farina Pulla- ja munkkijauhoseosta (450 g)
100 g voita

 Vatkaa munat kättä lämpimämpään (42 °C) maitoon, lisää hiiva.
Vatkaa joukkoon jauhoseos.
Anna vetäytyä lämpimässä peitettynä 30 min, niin että taikina tiivistyy.
Sulata voi ja lisää taikinaan.
Vaivaa taikina hyvin sähkövatkaimeen taikinakoukuilla noin. 2-3 min tai käsin.
Kauli taikinapala ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi joka on noin 37 cm kertaa 30 cm.

 Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle.
Taita levy kahtia. 
Leikkaa levy 2 cm:n levyisiksi suikaleiksi. 
Kierrä suikaleita pöytää vasten molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin ja kiepauta kierteeksi. 
Taita hännät pullan alle piiloon. 
 Kohota pullat hyvin liinalla peitettyinä kuuman vesihöyryn pääällä tai huoneen lämmössä.
Paista 225 asteessa noin.10 minuuttia.
  
Voitele jäähtyneet pullat voisulalla ja pyöräytä sokeri-vanilliinisokeriseoksessa.
Itse käytin sokerina Siro hienoa sokeria.
  Vinkki! Jos haluat pakastaa pullat, voitele ja sokeroi ne vasta sulatuksen jälkeen. 
Voit myös tehdä pullataikinan itse alusta alkaen ja leipoa siitä Kristallipullia.

Täyte

50 g pehmeää voita
1/2 dl hienoa sokeria
1 rkl vanilliinisokeria


Ota hyvissä ajoin voi huoneen lämpöön tai pehmennä voi esim. mikrossa lämpimänäpito asetuksella pehmoiseksi.
Lisää pehmeän voin joukkoon hieno sokeri ja vaniilliinisokeri ja sekoita tasaiseksi massaksi.





























7 kommenttia:

  1. kaikki siun ohjeet ihania ja onnistuneet siulla hyvin ! Miks ihmeessä kaikki mitä mie teen vaan leviää lätyiks eikä kohoa oollenkaan !!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi! ♥ Tähän sanon että harjoitus tekee mestarin! ;) Mitä enemmän leivot sen varmemmin onnistut! ♥

      Poista
  2. tehty on ja syötykin jo...kauaa ei menny ja kaikki oli loppu, herkullisia Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Tuija kommentista! ♥ Mukavaa kuulla että Kristallipullat ovat olleet herkullisia! :)

      Poista
  3. Tein juuri kristallipullia eri ohjeella, mutta etsin netistä tietoa näiden pakastuksesta ja löysin sivuillesi. Mietin nimenomaan tuota että laitanko sokerit päälle nyt vai kun sulatan pullia, entisestä kokemuksesta muistan että sokeri pakastimessa olleena ei ole enää kaunis kuorrute leivonnaisilla :D
    Ps. Mukava löytää samalta paikkakunnalta olevan henkilön kirjoituksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi! ♥ Tämä vastaus tulee nyt kyllä hiukan myöhässä, mutta itse pakastan ilman sokeria ja sitten kun sulatan pullat voitelen voisulalla ja sokeroin. :) Ihanaa kun olaan samalla paikkakunnalla. :)

      Poista
  4. Onko 2 pss kuivahiivaa oikea annostus (jos on 11 g pussi) vai riittäisikö yksi pussi? Mietin ettei hiiva alkaisi maistua läpi. No, taikina tiivistymässä, laitoin yhden pussin. Saa nähdä kuinka käy.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...