Provena lähetti minulle tänään postissa kauraista leivontajauhoa, kaurahiutaleita, pikapuurohiutaleita ja kaura & hedelmä valipalakeksejä testattavaksi varten.
Provenan weppisivut löytyvät täältä provena.
Siellä on paljon tietoa gluteenittomista tuotteista ja sieltä löytyy myös reseptejä.
Testiin lähti ensimmäisenä kaurainen leivontajauhoseos josta tein ohukaisia.
Laitoin taikinaan kauran makua tasoittamaan semperin fin mixin hienoa jauhoseosta.
Laitoin taikinaan kauran makua tasoittamaan semperin fin mixin hienoa jauhoseosta.
Taikinasta tuli todella maukkaita ohukaisia, joissa se kaura toi sopivasti tvistiä ohukaisten makuun, mutta ei liikaa. ;)
Kaurainen leivontajauhoseos.
Kokeilin vaniljatuorejuustoa hillon kera ohukaisten päällä ja se oli todella hyvää!
Ohje
1 muna
4 dl maitoa tai riisimaitoa
1/2 tl suolaa
1 dl provenan kauraista leivontajauhoa
25 g sulatettua voita tai esim. maidotonta keijua
Vatkaa munan rakenne rikki, lisää maito, suola, jauhot koko ajan hyvin sekoittaen ettei tule paakkuja ja lopuksi voisula.
Anna taikinan turvota 15 - 20 min. ja paista voissa ohukaispannulla joko pieniä tai isoja ohukaisia.
Vatkaa munan rakenne rikki, lisää maito, suola, jauhot koko ajan hyvin sekoittaen ettei tule paakkuja ja lopuksi voisula.
Anna taikinan turvota 15 - 20 min. ja paista voissa ohukaispannulla joko pieniä tai isoja ohukaisia.
Pieniä ohukaisia tuli tästä taikinasta 31 kpl.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti