tiistai 30. kesäkuuta 2015

Gluteeniton Tumma Reikäleipä



Sain jokin aika sitten Urtekramilta gluteenittomia tuotteita sisältävän paketin jossa oli luomujauhoseoksia, kaurahiutaleita ym. tuotteita.
Testasin jo aijemmin heidän tummaa leivontamixiä sämpylöiden valmistukseen huonoin menestyksin, kun orjallisesti noudatin ohjetta! :) 
Näin en yleensä koskaan tee eikä olis silloinkaan pitänyt niin tehdä. :) 
No nyt lähdin vähän soveltamaan alkuperäistä reseptiä ja vihdoinkin mä onnistuin täydellisesti kokeilussani! 

Urtekramin weppi sivut löytyvät täältä Urtekram


Ohje

4, 5 dl vettä (vähintään 42 asteista)
300 g tummaa leivontamixiä
1/2 dl tattarilesettä
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa

Sekoita leivonta mix, suola, tattarileseet ja kuivahiiva.
Lisää vesi ja vatkaa huolellisesti sähkövatkaimella.
Leivo gluteenittomia jauhoa apua käyttäen reikäleipä, limppu, vuokaleipä tai sämpylöitä.
Kohota lämpimän veden päällä tai huoneenlämmössä noin. 20 min.
Pistele haarukalla leivän pinta ja paista 225 asteisessa uunissa 25-30 min. 










 Tämä leipä oli niin hyvää että meinasin syödä koko leivän kerralla! :)  
Tumma leivontamix on todella hyvää ja siitä tulee erittäin hyvä leipä myös voileipäkakkuun! :) 











2 kommenttia:

  1. Hei, löysin tiesi tänne pinterestin kautta, onkohan jauhoseoksessa perunaa? Itse olen peruna allerginen :(...olisipa ihanan näköinen ja makuinenkin leipä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi Minnariitta! ♥ Jauhoseoksessa ei ole onneksi perunaa! :) Tuoteseloste: Gluteeniton kaurajauho*, täysjyväriisijauho*, hirssihiutale*, teff-jauho*, maissisuurimo*, psylliuminsiemenkuori *, pellavansiemen*, carob*, auringonkukansiemen*.
      * = Luomu.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...