perjantai 23. elokuuta 2013

Kermainen suikalekastike

Naudanpaisti suikaleista tehty kermainen kastike.

400 g naudanpaisti suikaleita
1 sipuli
voita pannulle
suolaa maun mukaan
½ tl paprikajauhetta
1/4 tl pippurisekoitusta
noin 1 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta fin mixin hienoa jauhoseosta
vettä niin että lihat peittyvät
½ lihaliemikuutio
1 dl kuohukermaa

Ruskista voissa pannulla lihasuikaleet ja sipulit.
Lisää joukkoon mausteet ja vehnäjauhot ja jatka ruskistamista vielä hetki että jauhot saavat hieman väriä.
Lisää vesi ja lihaliemikuutio.
Anna hautua miedolla lämmöllä noin 45 min.
Lisää kuohukerma joukkoon ja anna hautua vielä noin 15-20 min. kunnes lihat ovat pehmeitä ja tarkista maku.

Tarjoa lisäksi joko keitettyä perunoita, muussia tai riisiä.
Ruuan lisukkeeksi voit valmistaa jonkun raikkaan salaatin tai raasteen.

Itse raastoin porkkanaa ja kaalia kumpaakin saman verran ja sen päälle laitoin hunaja-sinappisalaatin kastiketta.

Vinkki: Tuohon kastikkeeseen käy hyvin myös herkkusienet ja hillosipulit! :) 

4 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla. Mulla on ulkofileen jämä jääkaapissa ja kokeilen sillä, koska ei sitä voi poiskaan heittää. Nyt on syöty pihviä pari päivää, joten vaihtelu virkistää. T: Matti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista Matti! ♥ Siitä lopustahan saakin erittäin maukkaan kastikkeen!

      Poista
    2. Tuli muuten todella hyvää. Varsin oiva ja simppeli peruskastikeohje. Kiitos sen jakamisesta. T: Matti

      Poista
    3. Niin siitä tulee tiedän sen kokemuksesta! ;) Ohje on oiva ja simppeli todellakin. :) Ohjeet on tarkoitetu jaettaviksi varten! ♥

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...