lauantai 14. joulukuuta 2013

Gluteenittomat helpot Joulutortut





Kuvassa näkyviä kukkatorttuja on helppo tehdä kun kaaviloidusta taikinasta otat esim. piparimuotilla aihioita, voitelet ne haluteassasi ja laitat keskelle marmeladia. 



Parannettu versio viimevuotisista jouluortuista! :)  

Rahkavoitaikina

250g voita
250g rahkaa
1 tl psylliumia
5 dl 
semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
 1 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania

Täyteeksi: luumumarmeladia, erilaisia tuorejuustoja, omenakaneli marmeladia ym.
 

Voiteluun: kananmuna

Sekoita rahka ja psyllium pehmeän voin joukkoon.
Lisää jauhoseos, johon on sekoitettu leivinjauhe ja ksantaani.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Anna taikinan kovettua viileässä, kauli jauhotettulla pöydällä vähintään 1/2 sentin paksuiseksi levyksi.  

Tee tähtitorttuja, kukkia tai puolikuun muotoisia laukkutorttuja.
Täytteeksi käy muukin kuin luumumarmeladi.

Esim. omena kaneli marmeladi ja sitten vielä väliin vanilija tuore juustoa ja jo vain tulee hyvää!
Voittele tortut halutessasi kananmunalla.
Paita 225 asteen lämmitettyssä uunissa noin 10-15 min
Annoksesta tulee noin 20-23 kpl.
 

 Tänä vuonna kokeilin että kaaviloin taikinan kolme kertaa, eli taittelin kaaviloidun pitkulaisen levyn kolmeen osaan ja annoin välillä levätä sen kylmässä ja taas kaaviloin.
Kolmannen kaaviloinnin jälkeen leivoin jo torttuaihiot pellille.
Vein torttuaihiot kylmään tunniksi ja sen jälkeen vasta voitelin ja täytin.
Lopputulos oli lehtevämpi kuin viime vuonna tehdyissä tortuissa ja maku oli hyvä!
Tein eri näköisiä torttuja ja pitkästä aikaa tein myös laukkutorttuja.

Huom. Tästä samasta taikinasta voit tehdä erilaisia suolaisia piirakoita, pastejoita ja makeita leivonnaisia.


Vinkki

Jotkut ovat törmänneet sellaiseen ongelmaan kun ottavat taikinan kylmästä että se repeilee. 
Tottahan toki kylmä taikina repeilee, mutta se kannattaa ottaa huoneen lämpöön ajoissa ja käsitellä sitä leivinalustalla niin että kaulitset sen sitten vasta kun taikina tuntuu käsisssä  pehmoiselta. :) 
 

Tätä taikinaa suosittelen kaikille lämpimästi. 
Taikina on helppo tehdä esim. monitoimikoneella, yleiskoneella tai ihan käsin.
Tässä erilaisia joulutorttujen malleja.



Oikealla on se malli millä teen usein joulutorttuja. 
Käännän noi leikatut päät keskelle sitten voitelen kananmunalla ja sitten vasta marmeladi keskelle.
Vasemmasta mallista saa taas tosi upeita kukkasia kun taittaa nuo terävien kulmien reunat tortun sisälle päin yhteen ja sitten voitelu ja marmeladi päälle. 

















Nyt eletään vuotta 2017 ja kun kaaviloin taikinaa välillä ja käytin kylmässä sain näin lehteviä Joulutorttuja.










31 kommenttia:

  1. Testasin näitä oli hyviä, jouluksi tehtävä lisää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi mizuh ja kiitos käynnistäsi! ♥

      Tämä ohje on todella vanha johon vaihdoin vaan jauhot! :) Itse olen kokeilut vaikka mitä torttutaikinoita, mut tää on paras minun mielestä!

      Poista
  2. Tämä on kyllä tosi hyvä ohje!!! :) Sulla on muutenkin täällä aivan mahtavia reseptejä!! Itse leivon paljon ja useasti sovellan ihan normaaliohjeita gluteenittomiksi. Kiitos että jaat näitä kanssamme!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiios Sanna kommentistasi! ♥ Tällä ohjeella saa vaivattomasti hyviä joulutorttuja. :) Mukava kuulla jos olet löytänyt täältä gluteenittomia hyviä/helppoja reseptejä. ♥ Itsekkin sovellan niin vanhoja kuin uusiakin reseptejä välillä gluteenittomiksi jauhoja vaihtamalla. :)

      Poista
  3. Tervehdys ja hauskaa joulun odotusta :) ensikertalaisena kävin täällä ja nukaan lähti torttuohje. Olen keväästä asti joutunut noudattamaan vehnätöntä ruokavaliota, joten tässä nyt opetellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Nina ja kiitos joulun odotus toivottelusta! ♥ Pian siihen uuteen ruokavlioon oppii ja mukavaa jos olet napannut hyvän torttuohjeen mukaasi. ♥ Mukavaaa joulun odotusta myös sinulle. ♥

      Poista
  4. Moikkelis. Löysin linkkisi tuolta fc-ryhmästä ja nyt on ihan pakko kokeilla tätä joulutorttu-ohjetta :-D Iloista joulun odotusta sinulle :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi meikkuli! ♥ Kiva että olet linkin kautta osannut tulla blogiini ja löytänyt nämä takuuvarmat joulutortut! ;) Sinulle myös oikein ihanaa joulun odotusta! ♥

      Poista
  5. Ihan vesikielellä tätä ohjetta väsäsin teen ekaa kertaa. Nyt taikina ollut jääkaapissa kovettumassa n.5h. Aloin kaulitsee mutta ei tuu mitää :( taikina hajoilee/murenee koko ajan. Mitäköhä olen tehnyt väärin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Vastaus tulee ikävä kyllä myöhässä, mutta mitään et ole tehnyt väärin vaan sitä taikinaan olisi pitänyt pehmitellä leivinalustalla tai käsissä niin se ei murene ja lopputulos on hyvä tortuissa.:) Täytyykin tuo vinkki kirjoittaa tuohon ohjeeseen. :)

      Poista
  6. Hei! Pitääkö psyllium turvottaa ensin vedessä, vai lisätä jauheena? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse turvottaa nesteessä, sillä se turpoaa rahkassa ja voissa oikein hyvin eli itse taikinassa. :)

      Poista
  7. Hei,
    haaveenani ois taikina, joka olisi mahdollista kaulia valmiiksi levyiksi tai jopa malliinsa ja pakastaa odottamaan hetkeä jolloin niitä paistelisin? vähän niinkuin kaupan taikinalevyt ;) olisiko tämä sellainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista! ♥ Tästäkin torttutaikinasta voit tehdä valmiit torttuaihiot ja pakastaa ne ensin esim. pellin tai tarjottimen päällä. Kun tortut ovat jäisiä laita ne mieluummin rasiaan kuin pussiin ettei ne murru pakkasessa. Sitten kun haluat paistaa tuoreita torttuja ota huoneen lämpöön pellille tortut, ja puoli jäisenä laita haluamasi marmeladi päälle ja uuniin kypsymään. :) Minä teen joka joulu näin, myöskin tästä helpommasta taikinasta. :)

      Poista
  8. Kiitos Helka. Olet enkeli! Loistava ohje:hyvän makuinen ja helppo leipoa. Seuraavaksi jostain pasteijamuotti ja lihapasteijoita tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Mari! ♥ Tätä vanhaa ohjetta olen kehitellyt joskus niin että siitä saa myös muutakin kuin joulutorttuja ja juuri niitä pastejoita, lihapiirakkaa, makeita leivonnaisia ym. Mukavaa kuulla että taikinasta on tullut helposti leipoutuvaa. Lihapasteijat onkin todella maukkaita ja niitä saa ilman muottiakin. Sivuasetilla pyöräytät vaan pyöreitä taikina paloja, toiselle reunalle täytteet ja taitat yhteen jonka jälkeen haarukalla painelet puolikuun reunat kiinni.

      Poista
  9. Heippa!

    Kuinka paksuksi jätät taikinalevyn, josta muotoilet torttuja? Tein yhden satsin ja oli todella hyviä, muukin perhe tykkäsi. :) Mutta en saanut onnistumaan tortunmallisia, niin tein ympyröitä (taisin tehdä liian ohuen levyn). Laitoin päälle omena-kanelimarmeladia ja lopputulos oli paistetun kananmunan näköisiä joulutorttuja. :D Mutta ei se makua haitannut. Nyt olis kuitenkin kiva saada "edustuskelpoisia" torttuja! Ihanaa joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitti kommentista! ♥ Nyt on leipurilta unohtunut se taikinalevyn paksuus joka täytyykin reseptiin korjata heti. Kaaviloin taikinalevy 1/2 sentin paksuiseksi niin tortuista tulee lehtevämpiä ja maukkaampia. :) Tuosta taikinasta onnistuu kyllä minkä malliset tortut vaan. Olen tehnyt enkeleitä ym. eli sinulla on ollut se kaaviloitu levy liian ohut. Ihanaa Joulunaikaa myös sinulle! ♥

      Poista
  10. Hei! Kiitos taas hyvästä ohjeesta. Kokeilin tätä muutama viikko sitten ja tänään tehdään lisää glut. torttuja. Eilen tehtiin taatelikakkuja myöskin sinun ohjeella. :) Kivaa joulunaikaa, Helka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitti kommentista Miia! ♡ Mukavaa kuulla että ohjeillani olet onnistunut ja ihanaa joulun aikaa myös sinulle Miia! ♡

      Poista
  11. Hei ! Miten voisi tehdä maidottomat tortut ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! ♡ Tässä tulee linkki gluteenittomiin ja maidottomiin Joulutorttuihin. http://vesiperhonen.blogspot.fi/2013/11/joulutortut-maidoton-gluteiiniton.html Voit myös kirjoittaa hakukenttään Gluteenittomat ja maidottomat Joulutortut. Ohje löytyy blogistani. :)

      Poista
  12. Oletko kokeillut tehdä näitä torttuja siten, että teet aihiot valmiiksi pakasteeseen ilman täytettä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marjut ja kiitti kommentista! ♡ Juu joka joulu pakastan osan ilman täytettä. Puolijäiset tortut täytän, voitelen ja paistan. :)

      Poista
  13. Hei! Ensimmäistä kertaa olen sivuillasi. Nämä antavat toivoa gluteenittomaan elämään. Todella monipuolisia ohjeita ja kuvat leivontavaiheista ovat huippuja. Kiitos! t. Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tiina ja kiitos sydäntä lämmittävästä kommentista! ♡ Ihanaa kun olet löytänyt blogini! Alkuperäisessä blogissani ei ollut kuin valmiista leivonnaisesta kuva ja sitten mietin että on todella paljon lukijoita jotka opettelevat vasta leipomaan gluteenittomasti ja ei riitä että on esim. pelkkä yksi kuva vaikka Croissanteista vaan pitää olla myös kuvia tekovaiheista. Niin sitten tähän uuten blogiini aloin kuvamaan myös tekovaiheita helpottakseni muiden leivontaa. :)

      Poista
  14. Kylmässä oottaauuniinpääsyä nam-nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentistasi! ♡

      Poista
  15. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentistasi Helvi! ♡

    VastaaPoista
  16. Kiitos Helka tästä reseptistä. Joulusta toiseen palaan tänne aina uudelleen. Hyvää joulua sinulle ��❤

    T. Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentistasi Katja ja oleppa hyvä! ♡ Joulu meni todella nopeasti.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...