tiistai 17. joulukuuta 2013

Gluteenittomat Kaneliässät





 Alkuperäinen ohje on otettu minun kohta 40 vuotta vanhassa Kotiruoka keittokirjasta.
 Netistä löysin pari ohjetta ja näistä kaikista muokkasin oman ohjeeni, joka tulee nyt tässä teille kaikille lukijoilleni päivitetyssä muodossa. 


125 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
1 ½ tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
6 ½ dl fin mixin gluteenitonta hienoa jauhoseosta

Pinnalle
2 rkl sokeria
2 tl kanelia


Vinkki: Itse tein silmämääräisesti kaneli-sokeriseosta reilusti astiaan jossa oli helppo kierritellä pötköt.
Loput kaneli-sokeriseoksesta käytänkin korvapuusteihin.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita jauhoseos ja leivinjauhe keskenään.
Lisää jauhoseos taikinaan.
Anna taikinan jähmettyä viileässä.
Ps. Itsellä se jähmettyi 2 tuntia jääkaapissa.
Leivo taikinasta tanko.
Käytä tarvittaessa jauhoja apuna.
Paloittele tangosta noin 1 ½ - 2 centin paloja.
Pyörittele palat ohuiksi noin 8 cm:n pituisiksi pötköiksi joko käsissä tai leivin alustalla.
Kierittele pötköt sokerikaneli seoksessa ja muotoile ässiksi.
Paista 200-225 asteessa 7 - 10 minuuttia.



Sain hyvän vinkin leipuri kondiittoriksi opiskelevalta kummitytöltäni. 
Laita leivinalustalle valmiiksi sekoitettua kanelisokeri seosta runsaasti ja kierrittele siinä ohut pitkä tanko, josta leikkaat valmiit pötköt ja muotoilet ne pellille ässiksi.
Näin saadaan enempi sitä ihanaa kanelisokerin makua eikä ässät ole jauhoisia! :) 

Tänä jouluna tein tuon vinkin avulla ja suosittelen sitä kaikille oikein lämpimästi!

















6 kommenttia:

  1. Näyttävät tosi hyviltä ja NIIN jouluisilta!! Kiva, että olet kehitellyt muista resepteistä omasi! :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nora käynnistäsi ja oikein hyvää joulua sinulle ja perheellesi! <3 Mä tykkään ideoida vanhasta uutta tai sitten ideoin ihan jotain uutta josta ei ole vielä missään reseptiä. :)

    VastaaPoista
  3. Lämpöistä joulua myös sinulle perheineen! <3 Blogiasi on hieno seurata! :D

    VastaaPoista
  4. Kiitos Nora! <3 Joulu oli ihana ja nyt odottelen vuoden vaihtumista! ;) Ihanaa jos tykkäät käydä blogissani. :)

    VastaaPoista
  5. Tein elämäni ensimmäistä kertaa keksejä ja en muutenkaan pidä kauheesti leipomisesta lukuisien epäonnistumisien vuoksi. Tein tällä reseptillä äidilleni gluteenittomia keksejä ja hemmetti, nehän onnistu! Suosittelen leikkaamaan ne palat taikinapötköstä mahdollisimman nopeasti, koska kun tuo taikina pääsee vähääkään lämpenemään tulee siitä erittäin hankala käsiteltävä. Hyvä ohje, hyvät tärpit ja loistavanmakusia keksejä. Kurssikaverini suositteli tätä eikä turhaan! Kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Ville sydäntä lämmittävästä kommentista! ♥ Hieno juttu että olet saanut leivottua äidillesi Kaneliässiä. Gluteeniton leivonta ei ole mitään tähtitiedettä eli ihan helppoa kun osaa tietyt kikat. Mullapa onkin sukkelat kädet ja sormet niin taikina ei pääse lämpenemään ja jos pääsee niin lykkään välillä sen jääkaappiin, mut toistaiseksi ei ole tarvinnut sitä tehdä. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...