torstai 19. joulukuuta 2013

Taatelikakku

Tästä annoksesta tulee yksi kakku.
Tuplasin annoksen ja tein kaksi kakkua kerralla. 

  200 g kivettömiä taateleita
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta (tai sama määrä vehnäjauhoja)
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta


Vesi, sokeri ja taatelit keitetään pehmeäksi soseeksi.
Lämpimään seokseen lisätään voi, munat ja lopuksi jauhot.
Paistetaan 175 asteisessa uunissa 45-50 min.

Vinkki!
Kun taatelit on pehmeitä sekoitan ne vielä sauvasekoittimella niin että seos on ihan tasaista sosetta. Silloin ei jää niitä taatelin palasia siihen kakkuun ja sitä tykkää lapsetkin paremmin syödä.

10 kommenttia:

  1. Upean näköistä! Halkeileeko gluteenittomat kuivakakut herkemmin, eli annatko jäähtyä pidempään ennen leikkaamista / käsittelyä? Makeista leivonnaisista gluteenittomana oikeastaan vain kuivakakut on enää kokeilematta, ja kun kerran kakkupohjat ja muffinssit ja muut on selkeästi haperompia kuin vehnäjauhoilla leivottuna, niin jotenkin luulisi, että kuivakakku on sellainen, jossa menee tällaisella lyhytpinnaisella leipurilla hermot :) Meltä löytyy mieheni kanssa yhdessä pitämämme gl.reseptien blogi tästä osoitteesta: http://gl-la.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Kakkupuoti MariAnnika! ♥ Gluteenittomat kuivakakut eivät halkeile vaan rakenne on hyvä ja erittäin kuohkea kuten esim. tuossa taatelikakussakin. :) Olen leikannut ihan kuumanakin kakkuja eikä ne repeile tai halkeile, mutta ainahan niitä on hyvä jäähdyttää kuten tavis kakkujakin. :) Sitkoa/leivottavuutta hiivataikinoihin antavat psylliumi ja ksantaani. :) Kun tietää mitä jauhoja käyttää mihinkin leivonnaiseen niin ei voi epäonnistua. :)

      Mukavaa kuulla että teilläkin on blogi! ♥ Täytyykin tulla tutustumaan blgiinne! ♥

      Poista
  2. Kiitos Pörde. Tein justiinsa sun resetillä tuon kakun ja hyvää tuli =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisu kommentista ja mukavaa kuulla että kakku on onnistunut! ♥ Tuo kakku resepti ei ole vielä kertakaan leipojaansa pettänyt. :)

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta. Juuri tuli kakku uunista, noin hieno ei tullut kuin sinun kuvissasi. Ja repeili kahdesta kohtaa, mutta jos maku on edelleen yhtä hyvä kuin taikina, niin eipä haittaa yhtään. Eriikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! ♥ Jokainen gluteeniton jauhoseos käyttäytyy eri tavalla, eli jos olet laittanut esim. Sunnuntain jauhoseosta se turpoaa jonkin verran ja kakku repeilee. :) Täytyy tuohon ohjeeseen korjata se että käytän vain ja ainoastaan semperin fin mixin hienoa jauhoseosta ja sillä onnistuvat kaikki kakut todella hyvin. :) Olen aina sanonut kaikille että maku on se tärkein eikä aina voi onnistua. ;)

      Poista
  4. Kiitos hyvästä ohjeesta. Teimme kakusta vegaanisen vaihtamalla kananmunat NoEggiin, ja sokerin raakasokeriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! ♥ Mukava kuulla että olet muokannut kakun vegaaniseen! ♥

      Poista
  5. Tein viime viikolla myyjäisiin isompia ja pienempiä kakkuja tupla-annoksella. Tuli niin hyviä, että teen saman satsin uudestaan tänään. Lapsetkin tykkäsivät tosi paljon. Kiitos taas kerran loistavasta ohjeesta ja koko blogista. Hyvää joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miia sydäntä lämmittävästä kommentista! ♥ Mukavaa kuulla että kakut ovat onnistuneet ja lapsetkin ovat tykänneet Taatelikakun mausta. ♥ Ihanaa joulun aikaa myös sinulle ja perheellesi! ♥

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...