lauantai 16. helmikuuta 2013

Gluteeniton Kielenvievä juusto-kinkkupiirakka




 Kaksikertaisesta taikina määrästä tulee pellillinen piirakkaa.


Pohja


1/2 prk 125g maitorahkaa
125 g voita
2 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Täyte

250-300 g palvikinkkua kuutioina 
1 pussi (150g) valion emmental raastetta tai muukin juusto toki käy oikein hyvin
3 munaa
1 prk (2dl) kuohukermaa
1/2 dl maitoa
1/4 tl jauhettua mustapippuria
1/4 tl paprikajauhetta
1/2 dl tuoretta persiljaa tai kuivattua hieman vähemmän

 

Sekoita maitorahka ja pehmeä voi.
Lisää kuivat aineet.
Voitele pyöreä vuoka (28-30 centtiä halkaisijaltaan)
Vuoraa se taikinalla.
Levitä pohjalle kuutioitu kinkku tai kinkkusuikaleet ja juustoraaste.
Yhdistä munat, kerma ja maito.
Mausta seos, lisää persilja ja kaada vuokaan.
Paista uuniin alimmalla tasolla niin pinta ei saa liikaa väriä 200 asteessa noin 30-40min.


Täytteitä voit vaihdella mielesi mukaan eli ei ole kiveen kirjoitettu että sen täytyy olla juuri kinkkua! 😉
Kaksinkertaisesta annoksesta tulee uuni pellillinen piirakka jonka voi paloitella ja pakastaa vaikkapa vieraiden varalle ja sieltä on helppo ottaa vaikka pala kerrallaan mikroon sulamaan ja lämpiämään.
Tämä piirakka on sellainen että jokainen joka tätä on syönyt pyytää ohjetta mukaansa.
Teen tätä usein viemisiksi kun olen menossa johonkin vieraisille.


 

 

 

 

  

 

 

 












66 kommenttia:

  1. Kahdet juhlat tulossa, ensin kaksosteni lakkiaiset ja sit mieheni ja hänen kaksossiskon yhteiset synttärit ja vaan viikon välein :)Nautin juhlista ja niiden laittamisesta, sukulaiset, ystävät ja naapurit sen tietää, joten tupa on taas täynnä vieraita.
    Tarjottavaa on laidasta laitaan, teen kokeeksi tän piirakan maisteltavaksi. Paprikajauheen asemasta käytän tuoretta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlat ovat mukavia, vaikka niissä on aina se oma työnsä. :) Tämä piirakka on ollut kestosuosikki jo 14-vuotta ja juhliin olen aina tehnyt yhtenä piirakkana tätä. :) Olen huomannut että tämä on myös lasten herkkua! <3 Tuo tuoreen paprikan laittaminen anataa kivan värin ja maun ja ainahan noita täytteitä voi muokkailla mielensä mukaan! :) Itselläni on tulossa kutsut ja juuri mietin että teenkö taas tuota kinkkupiirakkaa kun kaikki siitä niin kovasti tykkäävät... :)

      Poista
  2. Kiitos Pörde! Meillä maistui niin itselle kuin miehelelkin, jonka hassu kysymys oli ensin, teetkö kulta pizzaa? Hän suosii rasvaisia ruokia olen keliakian myötä huomannut hänen alkavan ostelemaan enemmän salaatteja ja syömään myös terveellisemmin. Tätä kehtaa tarjota!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! ♥ Kiva kuulla että miehellekkin maistui. ;) Terveellisyys on hieno asia teidän ruokavaliossa. ♥

      Poista
  3. Hei, voisko nuo munat korvata esim. tuorejuustolla? Ehkä jättää nestettä vähän vähän pois samalla? Kamu tarttee munatonta piirakan ohjetta, niin tuli heti tämä herkku mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Memmu käynnistäsi! ♥ Kyllähän sen voi korvata, kun ei laita nestettä tuota ohjeessa olevaa määrää. Mä laittaisin korkeintaan yhden desin kermaa ja siihen sekoittaisin tuorejuuston. :) Erilaisilla tuorejuustoilla saa aivan ihania maku elämyksiä! :)

      Poista
    2. Kiitos kiitos kiitos! :) :D Eiköhän nyt kamukin näppäränä poikana onnistu, kun on niin hyvät ohjeet ;) <3

      Poista
    3. Ollos hyvä! ♥ Kyllä näillä ohjeilla pitäis onnistua. :) Kerro sitten miten piirakka onnistui. :)

      Poista
  4. Jeps, kyllä tuli syötyä aikas iso pala - vähän tuunasin omilla mausteillani ja kermana oli aurajuusto -namnam - kiitos ohjeesta ja ps. tein samantien pellillisen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä! ♥ Mukavaa kuulla että olet saanut maistuvaa piirakkaa ja ohjeitanihan voi duunailla jokainen mieleisekseen! ♥ Tuo aurajuustokerma kuullostaa oikein ihanalta. :)

      Poista
    2. Lupasin tehdä kyseisen piirakan ylppärijuhliin - tulee toinenkin gl ja eiköhän tuo maistu muillekkin :D

      Poista
    3. Kiiti Hikkis kommentistasi! ♥ Tämä piirakka on niin takuuvarma suosikki juhlissa kuin juhlissa että joka kerta olen saanut reseptin tulostaa.:) Maistuu varmasti tai siitten syöjissä on vikaa ellei maistu. ;)

      Poista
    4. Ja kyllä maistui ylppärijuhlissa kaikille - pari palaa lähti mukaan toiselle gl:lle ja loput omaan pakkaseen :D

      Poista
    5. Ompas mukava kuulla että piirakka on maistunut ja olet saanut sitä omaankin pakkaseen. ♥

      Poista
    6. Moikka, pakko tätä on kokeilla kun on niin paljon kehuttu :). Mutta pitäis tehdä maidottomana kun ollaan tytön kanssa keliakian myötä yliherkkiä maidolle. Millä ihmeellä tuon rahkan voisi korvata kun tuorejuustoakaan ei voi käyttää, olisko sulla kokemusta asiasta?

      Poista
    7. Moikka! ♥ Tää on todella hyvää suolainen piirakka. :) Entäpäs jos teet voitaikinasta tai peruna voitaikinasta pohjan? Multa löytyy blogista molempiin pohjiin ohjeet. Sit sen kermamaidon voit korvata esim. riisimaidolla, soijamaidolla tai soijakermalla jos se käy? :)

      Poista
  5. Kiva, että on tällainen ryhmä. Tein isälleni 11 vuotta kaikki gluteenittomat ruuat ja leivonnaiset, mutta nyt itsekin tarvitsen. Kokeilen nyt tuota pohjaa suppilovahveropiirakalle...Palaillaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi! ♥ Mukavaa että tykkäät ryhmästämme. :) Tämä pohja käy kaikille suolaisille ja makeillekkin piirakoille. :) Kerrohhan sitten millaista tuli. :)

      Poista
  6. Käykö tämä sellaiselle joka tarvii gluteenittoman ja laktoosittoman ruokavalion?Vai mitä pitäisi muuttaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Tämä käy juuri heille eli piirakka on gluteeniton ja laktoositon. :) Käytät vain laktoositonta maitoa, kermaa, voita, rahkaa ja juustoraastetta niin silloin se on myös laktoositon. :)

      Poista
  7. Tämä lähtee kokeiluun, kun ensi viikolla juhlitaan isommalla porukalla esikoisen synttäreitä. Kiitos oivasta blogista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Toivottavasti piirakka on maistunut hyvälle. :)

      Poista
  8. Hei, nämä ohjeet on ihan parhaita - kiitos. Mulla on ollut keliakia vähän reilun vuoden, ja ennen tätä blogia onnistumis% oli hekonlainen.... Näillä onnistuu, ja tää kinkkupiirakka on oikeasti parempaa kuin tavallinen ( mitä en uskonut koskaan sanovani)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhannet kiitokset kommentistasi ja mukavaa kuulla että tykkäät leipoa ohjeillani! ♥ Kaikki muutkin sanovat Kielenviemästä kinkkupiirakasta samaa kuin sinä että sen on parempaa gluteenittomana kun siitä tulee rakenteeltaan pehmoisempaa. :)

      Poista
  9. On paras piirakka ja pohja mitä gluteenittomana oon tehnyt! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! ♥ Mä tykkään kanssa tuota leipoa usein kun se vaan on niin hyvää. :)

      Poista
  10. Tein ja samantien sai myös laittaa ohjeen jakoon, nam <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Virpi kommentistasi! ♥ Tämä on nimensä veroinen piirakka eli ohje lähtee heti mukaan kaikille jotka ekaa kertaa syövät tätä. :)

      Poista
  11. Kiitos ohjeesta! En ollutkaan ennen tehnyt rahkaista glut. piirakkapohjaa ja tykkäsin. :) Hieman muokkasin ohjetta, lisäten vähän punasipulia ja tuoretta paprikaa, hyvää oli! Sitä mietin kun tuossa sun munamaidossa ei laiteta suolaa, ja tosi vähän mausteitakin, itse lisäsin hieman Herbamarea ja vähän reilummin paprikajauhetta ja mustapippuria. Ei tullut ollenkaan liian suolasta tai mausteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! ♥ Ohjeitahan voi muokata mieleisekseen ja jos jostakin ei tykkää niin sitten jättää sen vaan pois! ;) Niin mäkin teen! :)

      Poista
  12. ..edelliseen lisään vielä, että jätin persiljan kokonaan pois. Kun en yleensä välitä persiljasta, niin en uskaltanu laittaa. Olis kyllä kiva maistaa sellastakin piirakkaa, että miten maku muuttuu. Parasta tässä piirakassa oli se, ettei tehnyt mieli laittaa "pahoja reunoja" roskikseen :D Vaan nekin maistu hyvältä, eli taikina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku ei juurikaan muutu mitä nyt tuore persilja hiukan siinä maistuu... Mäkin jätän tietyistä ohjeista pois sellaiset raaka-aineet joista en erityisemmin pidä, ja tuo punasipuli ja paprika sopivat loistavasti tähän piirakkaan! ♥

      Poista
  13. Tasan kuukausi sitte kommentoin ekan kerran ja nyt palaan taas kehumaan ohjettasi! Tein samalla ohjeella muokaten täytteeksi kinkkua, aurajuustoa, ananaspaloja ja parsakaalia. Taas onnistui todella hyvin! Tää ohje on tosi hyvä pohja mille vaan suolaselle piirakalle. :) Pohjaan käytin puolet Viljatuotteen luontaisesti gluteenittomia jauhoja ja puolet tuota Semperin fin mixiä. Hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi! ♥ Oi miten herkulliset täytteet! :) Täytyypä joku kerta kokeilla noilla sinun täytteillä ja jauhojahan voi toki vaihdella taikinaan. Mukava kun tykkäät pohjasta! ♥

      Poista
  14. Heippa Pörede! Miten tämä piirakkaa säilyy? Jos tekee juhlia edeltävänä päivänä, niin säilyykö jääkaapissa hyvänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi Anu! ♡ Piirakka säilyyy tosi hyvin jääkaapin lämpötilassa. Itsellä oli kerran lähes viikon ja hyvin säily kun laitoin aina heti palan leikattuani jääkaappiin takaisin ettei ehtinyt kuin hetkisen käymään huoneenlämmössä.

      Poista
  15. Erinomaista, mehevää ja kielenvievä. Tätä reseptiä tänäänkin jaoin sukulaiselle. Kiitos kaunis sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentistasi! ♡ Tämä on juuri sitä eli kielenviemää ja mehevää! :)

      Poista
  16. Hei. Olisin kysynyt sellaista, vähän tumpelo kokkailija olen, että kun tämän pakastaa niin miten saisi herkullisesti juhlissa sulatettuna sitten tarjolle? Tein tässä taannoin itselle kotiin ja tosi hyvää, pakastin mutta kun sitten sulatin niin oli tosi tiivis jne ennenkuin lämmitin. Juhlissa kuitenkaan ei pysy lämpimänä koko aikaa jos juuri ennen tarjoilua lämmittää, oletan, että kuivuu vai kuinka? Mikä olisi paras neuvo tähän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitos kommentistasi! ♡ Ikävä kyllä sairasteluni johdosta tulee vastaus myöhässä mutta seuraavia juhlia ajatellen pakasta ja sulata jääkaapissa ja sitten päälle folio ja 200 asteiseen uuniin kunnes piirakka on lämmin ja tämä ei kuivu eikä murene lämmittäessä! ;)Toinen vielä helmpompi vaihtoehto on mikrossa lämmittäminen täydellä teholla ja on hyvää! ;)

      Poista
  17. Heips,
    tein juuri tämän taikinan ja en meinannut millään saada sitä levitettyä piirakkavuokaan, kun otti niin kovin kiinni joka paikkaan... kostutetuin käsin sitä yritin, mutta ei tullut mitään. Lopulta sitten ruokalusikalla, vieressä vesimuki jossa joka vetäisyn jälkeen lusikkaa uitin, niin lopulta sain sen edes jotenkuten tasoiteltua.

    Mitä tein väärin?

    Sinun kuvassasi kuitenkin näkyy, että olet sen sormin levitellyt?

    Terkuin

    Tessu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi Tessu! ♡ Oliko taikina kuten pitää ollakkin pehmoista ja käsiin tarttuvaa? Itselläni taikina on ollut aina tosi pehmoista ja taputtelenkin jauhojen avulla taikinan vuokaan muutoin se tarttuu käsiin. Eihän ollut vaan liikaa jauhoja...

      Poista
  18. Hei! Tämä piirakkapohja on suosikkini ja sitä olen jo useampaan kertaan tehnyt, täytteitä vaihdellen. Kiitos hyvästä ja käyttöä kestävästä reseptistä! Helppokin se on, muistan ainekset jo ulkoa. Olen tehnyt tätä aina tupla-annoksen ja pakastanut raakana toisen puolikkaan taikinasta. Taikinan käsiteltävyys on mielestäni erittäin hyvä verrattuna vaikkapa moniin muihin gluteenittomiin taikinoihin. Vaivaan sen öljytyllä kädellä valmiiksi ja sitten kippaan leivinpaperin päälle, jonka avulla muotoilen siitä paksun pötkön. Pötkö kahtia, toinen puoli leivinpaperiin käärittynä pakkaseen ja toinen puoleksi tunniksi jääkaappiin: ei tarvitse jauhottaa enää käsiä!

    Olen tehnyt tätä usealla eri kasvistäytteellä. Nytkin on piirakka hellalla jäähtymässä ja odottamassa isäntää kotiin, tällä kertaa kippasin riisinjämät pohjalle, pakastepinaattia ja suikaloitua punajuurta sekä hieman sipulia, päälle fetaa muruina ja kermaviili-muna + hieman juustoraastetta, lisäksi suolat pippurit rosmariinit jne. Hyvää on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi saarana ja oleppa hyvä! ♡ Erittäin hyvä idea tuo kahtia laittaminen ja toisen puolikkaan pakastaminen! ;) Ihanan maukkaita täytteitä olet laittaut piirakkapohjan päälle ja varmasti on tullut maukasta! 😋

      Poista
  19. Hei, tein tätä kinkkupiirakkaa - ei ole turhaan kehuttu - koostumus, päiviä hyvänä säilyvä eikä pohja haperoidu - maku kohdilleen - kiitos. Ps. Teen lähinnä itselleni blogiini suosikkileivonnaisluetteloa, ja lisäsin tämänkin sinne. Kiitos mahtavista ohjeistasi, niistä on ollut todellinen hyöty ja ilo - myös FB:ssa !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentistasi Ritva ja lämmin kiitos! ♡ Tämä kinkkupiirakka on kyllä niin takuuuvarma piirakka joka aina onnistuu yhtä hyvin ja maku on hyvä.

      Poista
  20. Kiitos tästä ohjeesta. Vasta nyt ymmärsin tehdä, tosin kinkun sijasta laitoin kanaa ja paprikaa, mutta muutoin samoillla aineilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti sydäntä lämmittävästä kommentistasi ja oleppa hyvä! ♡ Kinkun sijasta voi laittaa ihan mitä vaan mistä itse tykkää ja mitä kaapista löytyy. :)

      Poista
  21. Heipä hei Helka :D Olen nyt leipaassu tätä piirakkaa, kastejuhliin ja synttäreille. Täytteet valittu hmm..Oman ja muiden mukaan :D :D :D Nyt oli kyllä paras kun synttärivieras, oli luvannut leipoa piirakan tänään. No hänen miehensä oli sanonut että pyri samaan kun silloinen synttäritarjottava :D :D :D Että reseptisi leviää... <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti sydäntä lämmittävästä kommentistasi! ♡ Täytteet voi valita jokainen mielensä mukaan mistä kukin tykkää. :) On sulla ollu makoisat synttäritarjottavat ihan täällä kuola valuu jo suupielestä. 😋👌 Mukava kuulla että reseptillä on käyttöä! ♡

      Poista
  22. Hei! Tein kinkkupiirakkaa nyt toisen kerran. Ensimmäisellä kertaa laitoin piirakkavuokaan ja tuli tosi hyvää. Nyt tein ison pellillisen 60 sentin uuniin. Kermamaito kananmuna seos valuu uunin pohjalle😨😤. Mitä teen seuraavaksi toisin? Ettei mene aina uunin pesuksi.kun tarkkaan tein ohjeen mukaisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! ❤️ Kokeileppa seuravalla kerralla niin että laitat vaan 1 dl maitoa ja 4 dl kermaa niin ei pitäisi ainakaan kiehua yli. :) Minulla ei kyllä ohjeen mukaankaan ole koskaan kiehunut yli joten en tiedä miksi sinulla kiehuu yli...

      Poista
  23. Kiitos pitää kokeilla! Meidän uunin pellit tuntuvat kovin matalilta. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ❤️ Täytyy varmaan vähentää nesteen määrää jos pellit ovat matalareunaisia. Kokeileppa laitta pelkkää kermaa se 4 dl eikä maitoa yhtään niin ei pitäis kiehua pellilltä uunin. :)

      Poista
  24. Hei Helka, olen tehnyt tätä piirakkaa monta kertaa piirakkavuoassa. Nyt tein kaksinkertaisen annoksen pellille. En meinannut saada millään levitettyä taikinaa leivinpaperin päälle, kun on niin tahmeaa. Ripottelin jauhoja ja koitin kostutetulla käsilläkin. Mitä neuvoisit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Hansu! ❤️ Itse ripottelen jauhoja pinnalle ja taputtelen useasti kertäkäyttöhanskoilla tai ihan puhtailla käsillä ja joskus kostutan kädet jauhoihin vielä uudestaan ja taputtelen tai ihan kaaviloin jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päällä jonka laitan sitten pellille. Kokeileppa noita konsteja ja sitten vaan jauhoja lisää jos tarttuu käsiin taikina! ;)

      Poista
  25. Hei,voiko taikkinaa pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ❤️ En ole kokeillut vielä pakastaa mutta en näe sille estettä kun sen sitten sulattaa jääkaapissa hitaasti ja ottaa hyvissä ajoissa huomneenlämpöön.

      Poista
    2. Aivan ihana herkku. Olen tehnyt usein. Nyt gluteeniton ohje ja pellillinen. Uskon että onnistuu.

      Poista
    3. Kiitos kommentista! ♡ Kyllä tämä tuntuu olevan muidenkin suosikkipiirakka ja erittäinkin minun. Kyllä pellillinen onnistuu tosi hyvin! :)

      Poista
  26. Millä tavalla levitätte taikinan vuokaan - ja varsinkin leivinpaperille pellille? On niin paksua että menee ikuisuus saada se levittymään kun tarttuu käsiin, kelmulla oon kokeillut mutta sekään ei kauaa ole hyvä. :d

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi! ❤️ Minä taputtelen jauhotetuin käsin tai pellille teen niin että otan leivinpaperin pöydälle ja laitan taikinan siihen paperille ja jauhoja päälle ja kaaviloin ilman mitään ongelmia tai taputtelen suoraan pellille.

      Poista
  27. Voi mahdoton ku tuli hyvä piirakka. Kanapekonipaprikajuustolla...siis taju oli lähtä. Sait musta kyllä seuraajan

    VastaaPoista
  28. Tämä piirakkaa maistuu vauvasta vaarin.❤️ Kanapekonipaprikajuusto kuullostaa taivaalisen hyvältä! Ihanaa että saan sinusta seuraajan. .❤️

    VastaaPoista
  29. Jätin maidon pois. Lisäsin tuorekset tulista tomaattisalsaa rasian ja pussin aurajuustoa. Ihanaa, tätä tehdään toistekin. Onneksi tein pellillisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ❤️ Maidon voi oikein hyvin jättää poiskin! Wau mitkä ihanat täytteet njam! Tämä on siitä hyvä piirakkapohja kun täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan ja aina tulee hyvää!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...