lauantai 16. helmikuuta 2013

Gluteeniton Kielenvievä juusto-kinkkupiirakka




 Kaksikertaisesta taikina määrästä tulee pellillinen piirakkaa.


POHJA

1/2 prk 125g maitorahkaa
125 g voita
2 dl semperin fin mixin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE

230 g palvikinkkua kuutioina tai poutun savukuutioita tai suikaleita
1 pussi (150g) valion emmental raastetta tai muukin juusto toki käy oikein hyvin
3 munaa
1 prk (2dl) valion ruokakermaa 15% tai kuohukermaa
1 dl maitoa
1/4 tl jauhettua mustapippuria
1/4 tl paprikajauhetta
1/2 dl tuoretta persiljaa tai kuivattua hieman vähemmän

 

Sekoita maitorahka ja pehmeä voi.
Lisää kuivat aineet.
Voitele pyöreä vuoka (28-30 centtiä halkaisijaltaan)
Vuoraa se taikinalla.
Levitä pohjalle kuutioitu kinkku tai kinkkusuikaleet ja juustoraaste.
Yhdistä munat, kerma ja maito.
Mausta seos, lisää persilja ja kaada vuokaan.
Paista uuniin alimmalla tasolla niin pinta ei saa liikaa väriä 200 asteessa noin 30-40min.

Kaksinkertaisesta annoksesta tulee uuni pellillinen piirakka jonka voi paloitella ja pakastaa vaikkapa vieraiden varalle ja sieltä on helppo ottaa vaikka pala kerrallaan mikroon sulamaan ja lämpiämään.
Tämä piirakka on sellainen että jokainen joka tätä on syönyt pyytää ohjetta mukaansa.
Teen tätä usein viemisiksi kun olen menossa johonkin vieraisille.


 

 

 

 

  

 

 

 












40 kommenttia:

  1. Kahdet juhlat tulossa, ensin kaksosteni lakkiaiset ja sit mieheni ja hänen kaksossiskon yhteiset synttärit ja vaan viikon välein :)Nautin juhlista ja niiden laittamisesta, sukulaiset, ystävät ja naapurit sen tietää, joten tupa on taas täynnä vieraita.
    Tarjottavaa on laidasta laitaan, teen kokeeksi tän piirakan maisteltavaksi. Paprikajauheen asemasta käytän tuoretta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlat ovat mukavia, vaikka niissä on aina se oma työnsä. :) Tämä piirakka on ollut kestosuosikki jo 14-vuotta ja juhliin olen aina tehnyt yhtenä piirakkana tätä. :) Olen huomannut että tämä on myös lasten herkkua! <3 Tuo tuoreen paprikan laittaminen anataa kivan värin ja maun ja ainahan noita täytteitä voi muokkailla mielensä mukaan! :) Itselläni on tulossa kutsut ja juuri mietin että teenkö taas tuota kinkkupiirakkaa kun kaikki siitä niin kovasti tykkäävät... :)

      Poista
  2. Kiitos Pörde! Meillä maistui niin itselle kuin miehelelkin, jonka hassu kysymys oli ensin, teetkö kulta pizzaa? Hän suosii rasvaisia ruokia olen keliakian myötä huomannut hänen alkavan ostelemaan enemmän salaatteja ja syömään myös terveellisemmin. Tätä kehtaa tarjota!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! ♥ Kiva kuulla että miehellekkin maistui. ;) Terveellisyys on hieno asia teidän ruokavaliossa. ♥

      Poista
  3. Hei, voisko nuo munat korvata esim. tuorejuustolla? Ehkä jättää nestettä vähän vähän pois samalla? Kamu tarttee munatonta piirakan ohjetta, niin tuli heti tämä herkku mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Memmu käynnistäsi! ♥ Kyllähän sen voi korvata, kun ei laita nestettä tuota ohjeessa olevaa määrää. Mä laittaisin korkeintaan yhden desin kermaa ja siihen sekoittaisin tuorejuuston. :) Erilaisilla tuorejuustoilla saa aivan ihania maku elämyksiä! :)

      Poista
    2. Kiitos kiitos kiitos! :) :D Eiköhän nyt kamukin näppäränä poikana onnistu, kun on niin hyvät ohjeet ;) <3

      Poista
    3. Ollos hyvä! ♥ Kyllä näillä ohjeilla pitäis onnistua. :) Kerro sitten miten piirakka onnistui. :)

      Poista
  4. Jeps, kyllä tuli syötyä aikas iso pala - vähän tuunasin omilla mausteillani ja kermana oli aurajuusto -namnam - kiitos ohjeesta ja ps. tein samantien pellillisen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä! ♥ Mukavaa kuulla että olet saanut maistuvaa piirakkaa ja ohjeitanihan voi duunailla jokainen mieleisekseen! ♥ Tuo aurajuustokerma kuullostaa oikein ihanalta. :)

      Poista
    2. Lupasin tehdä kyseisen piirakan ylppärijuhliin - tulee toinenkin gl ja eiköhän tuo maistu muillekkin :D

      Poista
    3. Kiiti Hikkis kommentistasi! ♥ Tämä piirakka on niin takuuvarma suosikki juhlissa kuin juhlissa että joka kerta olen saanut reseptin tulostaa.:) Maistuu varmasti tai siitten syöjissä on vikaa ellei maistu. ;)

      Poista
    4. Ja kyllä maistui ylppärijuhlissa kaikille - pari palaa lähti mukaan toiselle gl:lle ja loput omaan pakkaseen :D

      Poista
    5. Ompas mukava kuulla että piirakka on maistunut ja olet saanut sitä omaankin pakkaseen. ♥

      Poista
    6. Moikka, pakko tätä on kokeilla kun on niin paljon kehuttu :). Mutta pitäis tehdä maidottomana kun ollaan tytön kanssa keliakian myötä yliherkkiä maidolle. Millä ihmeellä tuon rahkan voisi korvata kun tuorejuustoakaan ei voi käyttää, olisko sulla kokemusta asiasta?

      Poista
    7. Moikka! ♥ Tää on todella hyvää suolainen piirakka. :) Entäpäs jos teet voitaikinasta tai peruna voitaikinasta pohjan? Multa löytyy blogista molempiin pohjiin ohjeet. Sit sen kermamaidon voit korvata esim. riisimaidolla, soijamaidolla tai soijakermalla jos se käy? :)

      Poista
  5. Kiva, että on tällainen ryhmä. Tein isälleni 11 vuotta kaikki gluteenittomat ruuat ja leivonnaiset, mutta nyt itsekin tarvitsen. Kokeilen nyt tuota pohjaa suppilovahveropiirakalle...Palaillaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi! ♥ Mukavaa että tykkäät ryhmästämme. :) Tämä pohja käy kaikille suolaisille ja makeillekkin piirakoille. :) Kerrohhan sitten millaista tuli. :)

      Poista
  6. Käykö tämä sellaiselle joka tarvii gluteenittoman ja laktoosittoman ruokavalion?Vai mitä pitäisi muuttaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Tämä käy juuri heille eli piirakka on gluteeniton ja laktoositon. :) Käytät vain laktoositonta maitoa, kermaa, voita, rahkaa ja juustoraastetta niin silloin se on myös laktoositon. :)

      Poista
  7. Tämä lähtee kokeiluun, kun ensi viikolla juhlitaan isommalla porukalla esikoisen synttäreitä. Kiitos oivasta blogista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Toivottavasti piirakka on maistunut hyvälle. :)

      Poista
  8. Hei, nämä ohjeet on ihan parhaita - kiitos. Mulla on ollut keliakia vähän reilun vuoden, ja ennen tätä blogia onnistumis% oli hekonlainen.... Näillä onnistuu, ja tää kinkkupiirakka on oikeasti parempaa kuin tavallinen ( mitä en uskonut koskaan sanovani)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhannet kiitokset kommentistasi ja mukavaa kuulla että tykkäät leipoa ohjeillani! ♥ Kaikki muutkin sanovat Kielenviemästä kinkkupiirakasta samaa kuin sinä että sen on parempaa gluteenittomana kun siitä tulee rakenteeltaan pehmoisempaa. :)

      Poista
  9. On paras piirakka ja pohja mitä gluteenittomana oon tehnyt! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! ♥ Mä tykkään kanssa tuota leipoa usein kun se vaan on niin hyvää. :)

      Poista
  10. Tein ja samantien sai myös laittaa ohjeen jakoon, nam <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Virpi kommentistasi! ♥ Tämä on nimensä veroinen piirakka eli ohje lähtee heti mukaan kaikille jotka ekaa kertaa syövät tätä. :)

      Poista
  11. Kiitos ohjeesta! En ollutkaan ennen tehnyt rahkaista glut. piirakkapohjaa ja tykkäsin. :) Hieman muokkasin ohjetta, lisäten vähän punasipulia ja tuoretta paprikaa, hyvää oli! Sitä mietin kun tuossa sun munamaidossa ei laiteta suolaa, ja tosi vähän mausteitakin, itse lisäsin hieman Herbamarea ja vähän reilummin paprikajauhetta ja mustapippuria. Ei tullut ollenkaan liian suolasta tai mausteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! ♥ Ohjeitahan voi muokata mieleisekseen ja jos jostakin ei tykkää niin sitten jättää sen vaan pois! ;) Niin mäkin teen! :)

      Poista
  12. ..edelliseen lisään vielä, että jätin persiljan kokonaan pois. Kun en yleensä välitä persiljasta, niin en uskaltanu laittaa. Olis kyllä kiva maistaa sellastakin piirakkaa, että miten maku muuttuu. Parasta tässä piirakassa oli se, ettei tehnyt mieli laittaa "pahoja reunoja" roskikseen :D Vaan nekin maistu hyvältä, eli taikina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku ei juurikaan muutu mitä nyt tuore persilja hiukan siinä maistuu... Mäkin jätän tietyistä ohjeista pois sellaiset raaka-aineet joista en erityisemmin pidä, ja tuo punasipuli ja paprika sopivat loistavasti tähän piirakkaan! ♥

      Poista
  13. Tasan kuukausi sitte kommentoin ekan kerran ja nyt palaan taas kehumaan ohjettasi! Tein samalla ohjeella muokaten täytteeksi kinkkua, aurajuustoa, ananaspaloja ja parsakaalia. Taas onnistui todella hyvin! Tää ohje on tosi hyvä pohja mille vaan suolaselle piirakalle. :) Pohjaan käytin puolet Viljatuotteen luontaisesti gluteenittomia jauhoja ja puolet tuota Semperin fin mixiä. Hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi! ♥ Oi miten herkulliset täytteet! :) Täytyypä joku kerta kokeilla noilla sinun täytteillä ja jauhojahan voi toki vaihdella taikinaan. Mukava kun tykkäät pohjasta! ♥

      Poista
  14. Heippa Pörede! Miten tämä piirakkaa säilyy? Jos tekee juhlia edeltävänä päivänä, niin säilyykö jääkaapissa hyvänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi Anu! ♡ Piirakka säilyyy tosi hyvin jääkaapin lämpötilassa. Itsellä oli kerran lähes viikon ja hyvin säily kun laitoin aina heti palan leikattuani jääkaappiin takaisin ettei ehtinyt kuin hetkisen käymään huoneenlämmössä.

      Poista
  15. Erinomaista, mehevää ja kielenvievä. Tätä reseptiä tänäänkin jaoin sukulaiselle. Kiitos kaunis sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentistasi! ♡ Tämä on juuri sitä eli kielenviemää ja mehevää! :)

      Poista
  16. Hei. Olisin kysynyt sellaista, vähän tumpelo kokkailija olen, että kun tämän pakastaa niin miten saisi herkullisesti juhlissa sulatettuna sitten tarjolle? Tein tässä taannoin itselle kotiin ja tosi hyvää, pakastin mutta kun sitten sulatin niin oli tosi tiivis jne ennenkuin lämmitin. Juhlissa kuitenkaan ei pysy lämpimänä koko aikaa jos juuri ennen tarjoilua lämmittää, oletan, että kuivuu vai kuinka? Mikä olisi paras neuvo tähän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitos kommentistasi! ♡ Ikävä kyllä sairasteluni johdosta tulee vastaus myöhässä mutta seuraavia juhlia ajatellen pakasta ja sulata jääkaapissa ja sitten päälle folio ja 200 asteiseen uuniin kunnes piirakka on lämmin ja tämä ei kuivu eikä murene lämmittäessä! ;)Toinen vielä helmpompi vaihtoehto on mikrossa lämmittäminen täydellä teholla ja on hyvää! ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...