maanantai 11. helmikuuta 2013

Karppaajan ananasrahkatorttu

2 munaa
2 dl hyla kuohukermaa
1 prk 0,3% hyla rahkaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl sitruunamehutiivistettä
½ dl mantelijauhetta tai kookoshiutaleita
1 prk ananaspaloja  (marjat ja hedelmät käyvät myös oikein hyvin)

Voiteluun: esim. valmista rypsiöljyvalmistetta

Voitele noin 28 senttiä halkasijaltaan oleva piirakka vuoka.
Ripottele pohjalle mantelijauhe.
Sekoita munat, rahka, kerma, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunanmehu tiiviste sekaisin ja kaada pohjan päälle.
Valuta ananas paloista mehu pois ja ripottele ne rahkaseoksen päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa uunista riippuen 30-40 min.
Itselläni on ihan tavallinen sähköuuni ja paisto ajaksi riitti tuo 30 min.
Anna tortun hiukan jäähtyä niin on helpompi leikata paloja.
Jos olet allerginen esim. pähkinälle niin voit jättää kokonaan pois tuon pohjan eli pelkkä rahkaseos vaan uuniin kera ananasten, hedelmien tai marjojen.

Tämä ohje oli ihan hatusta tempaistu eli kehittelin jääkaapista olevista tarvikkeista vähä hiilarisen tortun ilta teelleni. Hyvää tuli joten tää tytteli tekee toistekkin tätä eri muunnelmilla. Seuraavaksi laitan pakkasesta erilaisia marjoja tai omenalohkoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...