maanantai 18. helmikuuta 2013

Kasvispiirakka

Tässä hiukan erilainen, mutta ah niin ihana kasvispiirakka.

Pohja:
200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja (tai sama määrä gluteenitonta fin mixin hienoa jauhoseosta)
1 ½ rkl vettä

Täyte:
1 sipuli
1 paprika
12 kirsikkatomaattia
150 g ruohosipulituorejuustoa
¾ dl ruokakermaa
3 munaa
3 tl vehnäjauhoja (tai sama määrä glut. fin mixin hienoa jauhoseosta)
3 dl juustoraastetta (esim. emmental)
mustapippuria
yrttimausteita, esim. pizzamaustetta, kirveliä, oreganoa
ripaus chilijauhetta
ripaus aromisuolaa


Voitele piirasvuoka (halkaisija 24-26 cm).

Yhdistä nyppien margariini ja jauhot. Lisää vesi.
Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Esipaista pohjaa 10 min.

Hienonna sipuli ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi.
Kuullota kasviksia pannulla pienessä määrässä rasvaa tai vettä.
Viipaloi kirsikkatomaatit 3-4 osaan. Sekoita tuorejuusto ja kerma.
Saat ne keskenään parhaiten sekaisin lisäämällä kermaa pienissä erissä tuorejuustoon.
Lisää joukkoon kananmunat, jauhot, juustoraaste, mausteet, tomaatit ja sipuli-paprikaseos.

Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä 20-25 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...