tiistai 19. helmikuuta 2013

Gluteeniton Kasvispiirakka




(Pellillinen)

16 annosta

Pohja:

1 purkki (250g) maitorahkaa
250 g voita
4 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:

600 g (2 ps) puutarhurinsekoitusta
1 punainen paprika kuutioina
1 keltainen paprika kuutioina
300 g  sinileimaista emmental raastetta
6 munaa
4 dl ruokakermaa 15%
2 dl maitoa
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1/2 tl paprikajauhetta
noin 1/2 tl yrttisuolaa 
1 dl tuoretta persiljaa tai kuivattua hieman vähemmän

Sekoita maitorahka ja pehmeä voi.
Lisää kuivat aineet. 
Kaaviloi taikina leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.
Levitä pohjalle puutarhasekoitus, paprika kuutiot ja juustoraaste.
Yhdistä munat, kerma ja maito.
Mausta seos, lisää persilja ja kaada vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 40min.



Tein tätä yhdelle hyvälle ystävälleni jolle oli tulossa vieraita ja yksi niistä oli keliaakikko yksi kasvisyöjä ja yksi joka ei syö sipulia.
Kun teen tätä itselleni laitan siihen purjoa tai keltasipulia mukaan.
Tämä piirakka soveltuu erittäin hyvin erilaisiin juhliin, illanistujaisiin, laihduttajille, keiton seuraksi ja välipalaksi niin aikuisille kuin lapsillekkin! :) 



















43 kommenttia:

  1. Aivan ihanaa! Tein pellillisen ja tosiaan tulee täyteen ihmeen pienestä määrästä. Sisltää kaikki ainekset mitä myös hiukankin urheilija tarvitsee. Mahtava resepti, suosittelen lämpimästi kaikkille. Täytettä voi muunnella ja voin vaihtaa öljyyn halutessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Julia käynnistäsi! ♥ Minä tykkään kanssa tästä ideoimastani kasvispiirakasta! :) Tämä piirakka on kevyt, mutta täyttävä ja hyvää esim. illan istujaisiin, juhliin ym. :) Täytettä voi muunnella mielensä mukaan kuten sanoit. :)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä. Vietän synttäreitä vähän isommalla porukalla kesäkuussa ja olen jo hiki päässä etsinyt sopivaa ohjetta. Tämä täyttää kaikki toiveeni.

      Poista
    3. Hei Arja ja mukavaa kun olet löytänyt hyvän ohjeen täältä itsellesi! ♡

      Poista
  2. Tämä ohje lähtee kyllä testiin. Hakusessa oli suolainen piiras, joka sopii gluteenittomalle sekä kasvissyöjälle. Montaa eri piirakkaa ei viitsi tehdä, niin miksikäs ei yhdistäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna käynnistäsi ja komentistasi joka aina lämmittää sydäntäni! ♥ Juuri näin, miksipä ei yhdistäisi aineita jotka kaikille käyvät ja sitten vaan leipomaan. ;)

      Poista
  3. Auts... just tekemässä tätä omalla täyteversiolla (sipuli-pinaatti-vihannessekoitus-raejuusto-feta-mustaleima+mausteet) MUTTA unohdin leivinjauheen :( Mitenköhän käy???

    VastaaPoista
  4. Noh, uunissa nyt on ;) Ja sellaisen lisävinkin antaisin pohjataikinaan, että ripaus suolaa ja vaikkas desin verran juustoraastetta - antaa muuten upeesti makua lisää!!! Tän tein tolla omalla täytteellä just esikoisen lakkiaisiin ja vieraat mokomat söivät kaiken viimoista murua myöten, lol ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentistasi! ♥ Täytyypä kokeilla seuraavalla kerralla tuota juustoraastetta ja hivenen suolaa pohjataikinaan! :) Tuli heti sellainen maku elämys kuinka hyvää se sitten onkaan. ;) Tämä piirakka on kyllä sellaista että se menee parempiin suihin heti että meinaa itse jäädä ilman. :D

      Poista
  5. tämä menee kokeiluun tänään. Ystävä tulossa kylään, iltaa istumaan. Siinä on kiva napostella jotain ja aina parempi jos pn kevyttä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Katja kommentistasi! ♥ Toivottavasti piirakka onnistui ja maistui hyvältä. :)

      Poista
  6. Hei Pörde!
    Löysin kuin tilauksesta tämän ohjeen kun tarkoituksenani on leipoa pari pellillistä piirakkaa koulun markkinoilla tarjottavaksi :). Näin ollen lähdenpä tästä kokkailemaan..Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sande!

      Mukavaa kun löysit tuon ohjeen täältä, sillä tuo kasvispiirakka on todella maukasta ja täytteitähän voi laittaa mitä itse kukin haluaa. :) Mukavaa viikonloppua myös sinulle! ♥

      Poista
  7. Etsin googlesta sanoilla gluteeniton piirakkaohje pellillinen.
    Ja tämä ohje löytyi.
    Otan tästä taikinan ohjeen, täyte tulee olemaan eri. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiittos kommentistasi! ♥ Reseptit ovat julkista riistaa eli siitä vaan pohjan ohje ja täytteihän voi jokainen laittaa mielensä mukaan. :)

      Poista
  8. Jep, eipä ihme että pieni määrä piirakkaa riittää.
    Sisältää 250g voita, 4 dl kermaa, 2 dl maitoa, 300g juustoraastetta, 6 munaa. Ei kuulu minun suosikkeihin. Mutta jokainen valitsee itse mitä suuhunsa laittaa.

    Nimim. Nipottaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Näinhän se menee että jokainen etsii sen suosikki reseptinsä ja tekee sillä. Ohjeen olen kehitellyt ihan tilaustyönä asiakkaalleni. :)

      Poista
  9. Hyvä ohje, mutta laihduttajien on paras syödä ihan minimaalinen pala tätä, vaikka kasviksia siinä onkin... pohja aika tukusaa, oisko mitään keinoa millä tuota voin määrää voisi korvata, muulla siis kuin öljyllä...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentiastasi! ♥ Tuon pohjanhan voi tehdä esim. VHH-sämpylöiden ohjeella niin tulee minimi määrä hiilareita. Ohje löytyy blogistani. :)

      Poista
  10. Pitääpä kokeilla. Etsinkin gluteenitonta ohjetta.
    Tämä löytyi ja vaikuttaa hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Tämän kehittelin ihan asiakkaan toivomuksesta ja siitä tuli sitten perheessäni yksi suosikki piirakoista. :)

      Poista
  11. Kiitos. Itse olen keliaakikko ja lapsenlapseni kasvissyöjä, joten hyvä ohje meille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi! ♡ Tämä piirakka on todella hyvää ja täytteitähän voi vaihdella mieltymystensä mukaan kun pohja on hyvä! :)

      Poista
  12. Hei oletko kuulottanut sipulin piirakkaan? Ihanan tuntuinen piiras, tämä menee kokeiluun.

    VastaaPoista
  13. Kiitti kommentistasi Eija! ♡ Jos hiennonnan hienoksi sipulin tai käytän purjoa en kuullota sitä kun se ehtii kypsyä piirakan mukana. Isommat sipulikuutiot tai renkaat kuullotan. ;)

    VastaaPoista
  14. Minun pitää tehdä kaksi pellillistä piirakkaa keliaakikkotyttäreni kesäjuhliin ja tässä olisi oiva vegeversio, mutta voiko tuon pohjan rahkan vaihtaa johonkin muuhun? Minä kun en laita rahkaa suuhuni :) Esimerkiksi kermaviiliin? Tai piimään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista Anci! ♡ Kokeileippa kermaviiliä siihen vois onnistua. :)

      Poista
  15. Tämä ohje näytti niin lupaavalta, että tein suoraan kaksi pellillistä omiin ylioppilasjuhliin! Aijemmin kokeilemani K-ruoan reseptin pohja oli jotenkin liian muruinen ja koko pellin ohje houkutteli muutenkin enemmän. Maku tässä piirakassa oli kohdallaan, suurkiitos tästä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi! ♡ Ompas mukava kuulla että tämä kasvipiirakka on onnistunut ja maku on ollut hyvä! :) Jokut ohjeet on juuri tuollaisia kuten kerroit eli liian muruisia ym. ;)

      Poista
  16. Pystyykö piirakan pakastamaan? Tarvitseeko puutarhurinsekoitus sulattaa erikseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitti kommentistasi! ♡ Ei tarvitse erikseen sulattaa. :)

      Poista
  17. Tämä on kyllä ihan mahdottoman hyvä resepti! Herkullinen ja helppo, kiitos tästä <3 Myös pyöroset on toinen suosikkini :) Sinun resepteillä onnistuu aina. t.Anne Joensuusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Anzkuliini! ❤️ Itse tykkään kanssa tästä ja pyöröset on mun yksi suosikki leivonnaisista kun olen niitä pikku tytöstä asti leiponut äidin kanssa ja syönyt. ❤️

      Poista
  18. Onko ohjeen pellillinen 50 cm leveään uuniin? T. Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentista Maria! ♡ Kyllä ohjeen pellillinen on juuri tarkoitettu 50 cm leveään uuniin joka itselläkin on.

      Poista
  19. Kahdesti nyt tehnyt tämän piirakan, toki omilla täytteillä, siten, että puolittanut taikinan ja ”munamaidon” määrän ja tehnyt pienmpään piirakkavuokaan. Piirakka ei meinaa keskeltä hyytyä. Mikähän voisi olla vialla? 1 kananmuna lisää vai eikä minulla vain uuni paista tasaisesti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ❤️ Ei pitäisi olla ongelmaa mutta lisää se yksi kananmuna siihen lisää niin ainakin hytyy hyvin keskeltä.

      Poista
  20. Hei! Voiko tämän piirakan pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ❤️ Kyllä tätä piirakkaa voi paloina pakastaa kun se on ensin jäähtynyt että saa siitä kauniita palasia.

      Poista
  21. Paras piirakka ikinä! Ainut että käytin tuoreita kasviksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ♡ Tuoreet kasvikset ovat ehdottomasti parhaita tässä piirakassa! 😋👍

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...