Pullataikina:

Täsä annoksesta saat noin 36 kpl vanilajakierrepullia

5 dl maitoa (tai riisimaitoa tai soijamaitoa)
2 tl psylliumia  
50 g tuoretta hiivaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
noin. 14 dl  semperin fin mix gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
150 g pehmeää voita tai margariinia (tai sinistä keijua)



Täyte:

4 ps ekströmsin vaniljakastikeaineksia (2 pakettia)
6 dl maitoa (tai riismaitoa) 
 
Voiteluun kananmunaa.
 
Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon ja sekoita.
Lisää psyllium joukkoon ja anna sen turvota noin 5 min.
Sekoita munat, sokeri, suola ja kardemumma. 
Lisää puolet jauhoseoksesta pikkuhiljaa ensin käsin vatkaten, pehmeä voi ja loput jauhoseoksesta alustaen joko käsin tai yleiskoneella noin. 3-4 min. että taikinaan saadaan kunnon sitko.
 

Valmista täyte: 

Sekoita maitoon vaniljakastike ainekset.
Anna tekeytyä noin 10 min. ennen käyttöä.
Jaa pullataikina kahteen yhtä suureen osaan ja kaaviloi ne levyiksi ja levitä vanilatäyte päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Kääri rullalle ja leikkaa siitä neljän sentin paksuisia paloja.
Voit laittaa kierteet pellille tai esim. amerikan muffinivuokiin.
Anna vaniljakierrepullien kohota hyvin leivinliinalla peitettynä kuuman vesihöyryn päällä tai lämpöisessä paikassa.
Voitele kananmunalla ja ripottele raesokeria tai hienoa sokeria pinnalle.
Paista 225 asteessa noin 10 min.