perjantai 23. elokuuta 2013

Siljan Omenapai

 Tämä ohje on saatu Siljan laivoilta ja on paras Omenapai mitä koskaan olen saanut syödä ja leipoa!

Ohje:

100 g voita
100 g sokeria
1 muna
200 g glut. fin mixin hienoa jauhoseosta (tai sama määrä vehnäjauhoja)
3 tl leivinjauhetta
1½ tl vanilliinisokeria
5-6 kpl omenoita raasteena

Vatkaa voi ja sokeria vaahdoksi.
Lisää muna hyvin vatkaten joukkoon ja lopuksi sekoita jauho-vaniljasokeri-leivinjauheseos.
Kaaviloi tai taputtele puolet taikinasta pyöreän piirakkavuuan pohjalle.
Pese ja kuori omenat.
Raasta omenat karkealla terällä.
Lisää omenaraaste ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
Kaaviloi loppu taikina pyöreksi levyksi ja laita se täytteen päälle.
Pistele taikinan pinta haarukalla ja paista 175 asteessa noin 30 min.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. 

Tästä linkistä  mitat ja muunnokset voit muutta grammat desilitroiksi.


6 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta ohjeesta, nyt just oikeaan vuodenaikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkka käynnistäsi! <3 Täytyy kehitellä ja ideoita ohjeita vuoden aikojen mukaan ja mikä ihaninta nyt alkaa omenasato kypsyä ja omenoistahan saa monenlaista herkkua! :)

      Poista
  2. Kiitti Pörde ja tätä on testattava heti illalla :)

    Terkuin Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Päivi! :) Kerrohhan sitten mitä pidit mausta! :)

      Poista
  3. Kiitos ihanasta ohjeesta! Kerrankin pääsin leipomaan pelkästään gluteenitonta ilman muita rajoituksia. :D Tämä oli hyvää.
    Hieman aluksi ihmettelin taikinan koostumusta, kunnes huomasin käyttäneeni 100g liian vähän jauhoja. Ehkä ihan hieman nosti käyrää, kun nypin omenaraastesuikaleita taikinapohjan päältä pois ;D, mutta lopputulos sai kyllä suupielet ylöspäin. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upeaa kuulla että monien kommelluksien kautta olet päässyt parhaaseen lopputulokseen ja maku on ollu hyvä! ♥ Noita vastaavia kommelluksia sattuu kelle tahansa, myös minulle joskus. :)

      Poista