sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kukkakaalikeitto

 Ohje on otettu fb-kokki ryhmästä.

Nopea, herkullinen ja täyttävä keitto, jota suosittelen lämpöisin mielin kaikille! 

(neljä annosta)

0.5 dl-0.7 dl litraa vettä
0.5- 1 pkt paprika koskenlaskijaa (käy toki muukin koskenlaskija)
1 iso kukkakaali
2 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1 paketti pekonikuutioita / halloumia

Kiehauta vesi ja sulata juusto vedessä.
Pilko kukkakaali pieniksi nupuiksi ja hauduta kypsäksi juustovedessä.
Soseuta ja lisää kermaa ja mausteita oman maun mukaan.
Paahda pekonikuutiot pannulla ja tarjoile keiton päällä.
Jos käytät halloumia, paista se ohjeen mukaan kuutioina tai suikaleina.

4 kommenttia:

  1. Tätä kokeilen heti kun ostan ison kukkakaalin,kermaa ja juustoa :D nam ja kiitos ohjeesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun kävit blogissani Raija! <3 Kannattaa kokeilla sillä keitto on todella sametin pehmeää ja täyttävää! :) Tästä tuli mun yksi suosikki keitostani, jota teen varmaan aika usein ja tuon keiton kanssa sopii hyvin vhh-sämpylät! ;)

      Poista
  2. Olipa onni että google löysi nopeasti tämän sivun ja tämän ohjeen! Olin nimittäin ruokakaupassa kun vaimon kanssa mietittiin millä tavalla ja mitä valmistettaisi kukkakaalista. Muistui sitten mieleen fb-kokit ryhmässä kovasti kehuttu kukkakaalikeitto. Onneksi sain kännykän nettiyhteydellä kaupassa katsottua ainekset tähän ruokaan. Nyt kaalit kypsyy hiljalleen kattilassa parhaillaan. Kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mikko käynnistäsi ja mukavaa lukea että olet löytänyt puhelimellasi blogini ja tämän ihanan ohjeen! ♥ Mä olen miettinyt että tuohon sosekeittoon kävis lohikuutiot tosi hyvin ja paljon tuoretta tilliä... :) Joku päivä täytyy varmaan kokeilla! ♥ Vastaus tulee hiukan myöhässä, mut uskon et keitostasi on tullut jumalaisen hyvää! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...