lauantai 24. elokuuta 2013

Lumina sämpylät

Lupasin postailla Lumina-tuoteperheen jauhoseoksista tehtyjä leivonnaisia ja tässä tulee ensimmäinen kokeiluni.

Otin ensimmäiseen testiin Luminan tumman reikäleipäjauhoseoksen.
 Muokkasin hieman alkuperäistä ohjetta.
Pussin takana on helppo ohje reikäleipiin, mutta minäpä en tehnytkään reikäleipiä vaan sämpylöitä, joista tulikin yllättävän maukkaita.

 Yhden sämpylän syöneenä voin suositella lämpimästi näitä kaikille keliaakikoille! :)

Lumina sämpylät (13 kpl)
 1 pussi kuivahiivaa (11g)
5 dl 42 asteista vettä
noin. 300 g reikäleipä jauhoseosta

Lisää kuivahiiva lämpimään veteen.
Sekoita hiiva-vesiseos jauhoseokseen.
Sekoita taikinaa hyvin 10 min. 

Itse tein taikinan yleiskoneella eli annoin käydä sen minimi nopeudella 10 min.

Tee sämpylät näin:

Laita loput jauhot esim. syvälle lautaselle tai kulhoon.
Ota taikinasta ruokalusikalla kökköjä jauhoseokseen ja pyöräytä sämpylää siinä, jonka jälkeen leivo käsissä joko soikeita tai pyöreitä sämpylöitä leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Anna kohota 45 min. huoneen lämmössä leivinliinan alla.

 Paista 225 asteisessa uunissa noin 20-30 min. riippuen uunista ja sen tehoista. 

Vinkki: Itse tykkään vähän makeista sämpylöistä ja leivistä ja niimpä lisäsin taikinaan 1 rkl siirappia ja voitelein sämpylät siirappivedellä, jonka jälkeen ripottelin vielä pinnalle seesamin siemeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...