lauantai 4. heinäkuuta 2015

Gluteenitonta Pullaa Farinan pullajauhoseoksesta





Mustikkapiirakka.


Korvapuusteja.


Farinan pulla- ja munkkijauhoseos.


Vastaleivotun pullan tuoksu saa veden kielelle ja lapsuusmuistoja mieleen kun äitini leipoi aina lauantaina pullaa. ♥
Pala pientä unelmaa arjen keskellä on korvapuustien ja mustikkapiirakan huumaava tuoksu.
Vielä kun sen korvpuustin ja mustikkapiirakka palan saa uunituoreena lautaselleen päivä on täydellinen!  
Kun leivot pullaa käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu.
Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat.

Ohje:

(18 kpl korvapuusteja + yksi mustikkapiirakka)

2 kananmunaa
2,75 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa
100 g voita

Mustikkapiirakan täyte: (24 cm halkaisijaltaan oleva piirkkavuoka)

5 dl mustikoita
1/4 dl sokeria
1 - 1/2 rkl   perunajauhoja (jos mustikat ovat pakastemustikoita)

Anna mustikoiden sulaa huoneenlämmössä.
Sekoita joukkoon sokeri ja perunajauho.


Vatkaa munat kättä lämpimämpään (42 °C) maitoon, lisää hiiva. 
Vatkaa joukkoon jauhoseos. 
Anna vetäytyä lämpimässä peitettynä 30 min, niin että taikina tiivistyy.
Sulata voi ja lisää taikinaan. 
Vaivaa taikina hyvin sähkövatkaimella noin. 2-3 min tai käsin.
Jos leivot mustikkapiirakkaa leikkaa reilun piirkkavuuan kokoinen pala leivinpaperista pohjalle/reunoille tai voitele vuoka.
Ota pala taikinaa ja taputtele se leivinpaperin päällä tasaiseksi ja nosta taikina paperin kanssa vuokaan kohoamaan.
Kun piirakan pohja on kohonnut hyvin, voitele reunat ja laita mustikkatäyte päälle.
Paista 225-asteisen uunin alatasolla kunnes piirakka on kauniin kullan ruskea.

Korvapuustit.

Ripottele gluteenittomia jauhoja esim. riisijauhoja tai hienoa jauhoseosta leivinalustalle ja nosta loppu taikina sen päälle.
Kaaviloi pitkulainen levy ja levitä sen päälle pehmeää voita, sokeria ja kanelia.
Kierritä rulla mahdollisimman tiukalle ja jätä sauma alaspäin.
Leikkaa rullat noin. 5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan. -> / \ / \ .
Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat ns. "korvat". 
Anna kohota kaksinkertaisiksi kuumalla vedellä täytetyn tiskialtaan päällä tai lämpimässä paikassa. 
Voitele munalla jossa on hiukan vettä (se levittyy helpommin) ja ripottele päälle raesokeria. 
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.






























4 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä pullia. Taikasana tuntuu gluteenittomissa leivonnaisissa olevan toi puolentunnin taikinan tiivistys. Onko pitkontekoon vielä joku kikka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! ♥ Taikasana se on vaan silloin kun tehdään Vuohelan pullataikina seoksesta pullaa. Pitkot onnistuvat tuosta todella hyvin! :) Kun tehdään itse taikina alusta asti, niin heti kun taikina on valmista siitä leivotaan pullat, kohotetan ja paistetaan. :) Pitkon tekoon ei ole muuta kikkaa kuin se että taikina saa olla hiukan napakampaa, eli ei niin pehmoista mistä yleensä pikkupullat tehdään. :)

      Poista
  2. Hei, farina paketissa lukee 1 pss kuivahiivaa, mutta sinun kirjoittamassa ohjeessa 2pss kuivahiivaa. Onko selitystä kumpi parempi/oikea määrä?
    Yt. Nina J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nina ja kiitti kommentista! ♡ Jos taikinaan laittaa ohjeen mukaan rasvaa laitan silloin sen 2 pss kuivahiivaa, mutta jos vähennän rasavamäärän puoleen riittää silloin 1 pss kuivahiivaa. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...