Gluteeniton maailma/OriolaShop laittoi mulle postissa paketin jossa oli gluteenittomia leivontajauhoja, leivontamixi seoksia, keksejä, kakkuja ym ym.
Oriolan verkkokauppa löytyy täältä Oriolashop/gluteeniton-maailma
Siletä voi tilata gluteenittomia tuotteita ja usein siellä on myös hyviä tarjouksia, joten kannattaa käydä katsomassa ja tilaamassa esim. näitä käyttämiäni jauhoja.
Riisipuuroa tai noin vajaa litra perunamuussia piirakoiden täytteeksi.
Riisipuuro
25 g voita
1 l laktosiitonta täysmaito juomaa tai täysmaitoa
2 1/2 dl risella riisiä
1 ½ tl suolaa
Valitse 2-3 litran paksupohainen teflonkattila, teräskattila tai paskupohjainen emaloitu pata.
Huuhdo riisit lävikössä juoksevan veden alla niin pitkään kunnes harmahtava vesi muuttuu kirkkaaksi.
Sulata voi kattilassa (varo ettei se pääse ruskistumaan)
Lisää maito joukkoon ja sekoittele sitä puuhaarukalla niin pitkään kunnes maito kiehahtaa.
Lisää riisit ja sekoittele niin pitkään kunnes puuro alkaa kiehumaan.
Laita teräsritilä kattilan alle levylle ja laita levy kolmoselle.
Sekoittele sillöin tällöin puuroa pohjaa myöten ettei se ota pohjaan kiinni.
Hauduta puuroa 40-minuuttia.
Lisää lopuksi suola ja sekoita vielä hyvin että suola sulaa puuron joukkoon tasaisesti.
Laita puuro jäähtymään.
Jos puuro on liian paksua ja hankala levittää, lisää siihen kiehautettua maitoa ja sekoita hyvin se koko puuron joukkoon.
Älä koskaan laita kylmää maitoa muuten se riisipuuro kiehuu piirakoista yli!
Riisipuuro
25 g voita
1 l laktosiitonta täysmaito juomaa tai täysmaitoa
2 1/2 dl risella riisiä
1 ½ tl suolaa
Valitse 2-3 litran paksupohainen teflonkattila, teräskattila tai paskupohjainen emaloitu pata.
Huuhdo riisit lävikössä juoksevan veden alla niin pitkään kunnes harmahtava vesi muuttuu kirkkaaksi.
Sulata voi kattilassa (varo ettei se pääse ruskistumaan)
Lisää maito joukkoon ja sekoittele sitä puuhaarukalla niin pitkään kunnes maito kiehahtaa.
Lisää riisit ja sekoittele niin pitkään kunnes puuro alkaa kiehumaan.
Laita teräsritilä kattilan alle levylle ja laita levy kolmoselle.
Sekoittele sillöin tällöin puuroa pohjaa myöten ettei se ota pohjaan kiinni.
Hauduta puuroa 40-minuuttia.
Lisää lopuksi suola ja sekoita vielä hyvin että suola sulaa puuron joukkoon tasaisesti.
Laita puuro jäähtymään.
Jos puuro on liian paksua ja hankala levittää, lisää siihen kiehautettua maitoa ja sekoita hyvin se koko puuron joukkoon.
Älä koskaan laita kylmää maitoa muuten se riisipuuro kiehuu piirakoista yli!
Ohje (20 kpl)
2 dl vettä
1tl psylliumia
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl Tummaa Jyttejauhoa
1 1/2 dl Tummaa Teff jauhoa
Sekoita psyllium hyvin veteen ja anna turvota muutama minuutti.
1tl psylliumia
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl Tummaa Jyttejauhoa
1 1/2 dl Tummaa Teff jauhoa
Sekoita psyllium hyvin veteen ja anna turvota muutama minuutti.
Lisää suola, teffajauhot ja jyttejauhot vähitellen hyvin sekoittaen vispilällä.
Kun taikina alkaa olla paksuhkoa laita loput jauhot.
Vaivaa sähkvatkaimen taikinkoukuilla tai alusta käsin niin että takinasta tulee kiinteää, mutta pehmoisen tuntuista.
Kun taikina alkaa olla paksuhkoa laita loput jauhot.
Vaivaa sähkvatkaimen taikinkoukuilla tai alusta käsin niin että takinasta tulee kiinteää, mutta pehmoisen tuntuista.
Pyörittele taikinasta tanko ja leikkaa se 20 yhtä suuren osaan.
Pyörittele käsissä pikku pallot.
Taputtele pallot leivin alustalla jyttejauhoissa pieniksi kakkaroiksi ja ajele ne piirakka pulikalla tai kaulimella ohuiksi kakkaroiksi.
Levitä riisipuuroa tai perunamuussia noin. ruokalusikallinen kakkaran keskelle.
Rypytä kakkaran reunat puuron päälle peukalo/etusormi otteella ja laita piirakat leivinpaperin päälle pellille.
Paista 275 asteisessa uunissa 15-20 min. kunnes piirakat ovat saaneet kullanruskean värin alta ja päältä.
Pyörittele käsissä pikku pallot.
Taputtele pallot leivin alustalla jyttejauhoissa pieniksi kakkaroiksi ja ajele ne piirakka pulikalla tai kaulimella ohuiksi kakkaroiksi.
Levitä riisipuuroa tai perunamuussia noin. ruokalusikallinen kakkaran keskelle.
Rypytä kakkaran reunat puuron päälle peukalo/etusormi otteella ja laita piirakat leivinpaperin päälle pellille.
Paista 275 asteisessa uunissa 15-20 min. kunnes piirakat ovat saaneet kullanruskean värin alta ja päältä.
Voitele piirakat voi-vesiseoksella jossa on hieman suolaa.
(Jos käytät voimakas suolaista voita, niin silloin suolaa ei tarvitse lisätä.)
(Jos käytät voimakas suolaista voita, niin silloin suolaa ei tarvitse lisätä.)
Voiteluun
50 g voita
2 rkl vettä
ripaus suolaa
Laita kattilaan vesi, voi ja suola.
Sulata voi miedolla lämmöllä, mutta älä anna sen kiehua!
Voitele piirakat pullasudilla päältä ja reunoilta.
50 g voita
2 rkl vettä
ripaus suolaa
Laita kattilaan vesi, voi ja suola.
Sulata voi miedolla lämmöllä, mutta älä anna sen kiehua!
Voitele piirakat pullasudilla päältä ja reunoilta.
Lado piirakat limittäin jäähtymään, jos haluat pakastaa niistä osan.
Ovat todella maukkaita myös pakasteesta otettuna ja esim. mikrossa sulatettuna/lämmitettynä.
Kun teette perunamuussia piirakoita varten, laittakaa muussin joukkoon yksi kananmuna sillä se sitoo muussia ja pysyy paremmin piirakka kuoren sisällä.
Maku, rakenne ja leivottavuus on todella hyvä näissä piirakoissa!
Piirakoiden päälle voi pursottaa erilaisia itse tehtyjä tahnoja esim. Lohitahnaa.
Ovat todella maukkaita myös pakasteesta otettuna ja esim. mikrossa sulatettuna/lämmitettynä.
Kun teette perunamuussia piirakoita varten, laittakaa muussin joukkoon yksi kananmuna sillä se sitoo muussia ja pysyy paremmin piirakka kuoren sisällä.
Maku, rakenne ja leivottavuus on todella hyvä näissä piirakoissa!
Piirakoiden päälle voi pursottaa erilaisia itse tehtyjä tahnoja esim. Lohitahnaa.
Vinkki
Piirakoista voi osan myös raaka pakastaa kuten minä teen silloin tällöin.
Osan piirakoista jäädytän leivinpaperin päällä joko pellillä tai tarjottimen päällä, ja pakkaan ne sen jälkeen kannellisiin rasioihin tai tiiviisiin pusseihin ja paistan juhlapöytään tuoreet piirakat. :)
Jos perunamuussia tai riisipuuroa jää, sekoita niiden sekaan vähän semperin fin mixin hienoa jauhoseosta, karkeaa jauhoseosta tai jyttejauhoja ja hiukan suolaa.
Sekoita keskenään kaikki aineet ja muotoile tangoksi leivinalustalla.
Ota tangosta yhtä suuria paloja ja taputtele jauhotetuin käsin peruna/riisi rieskoiksi.
Piirakoista voi osan myös raaka pakastaa kuten minä teen silloin tällöin.
Osan piirakoista jäädytän leivinpaperin päällä joko pellillä tai tarjottimen päällä, ja pakkaan ne sen jälkeen kannellisiin rasioihin tai tiiviisiin pusseihin ja paistan juhlapöytään tuoreet piirakat. :)
Jos perunamuussia tai riisipuuroa jää, sekoita niiden sekaan vähän semperin fin mixin hienoa jauhoseosta, karkeaa jauhoseosta tai jyttejauhoja ja hiukan suolaa.
Sekoita keskenään kaikki aineet ja muotoile tangoksi leivinalustalla.
Ota tangosta yhtä suuria paloja ja taputtele jauhotetuin käsin peruna/riisi rieskoiksi.
Paista rieskat 275 asteisessa uunissa kauniin kullan ruskeiksi ja voitele halutessasi voisulalla.
Kiitoksia jälleen mestarille! Sen verran herkullisia nuo sinun kuvasi ovat, että eilen alkoi piirakkahammasta kolottamaan pahasti. Vaikka ilta oli jo pitkällä, piirakanteoksihan se meni ja yöpalaksi saatiin nauttia mieheni kanssa herkullisia piirakoita :)
VastaaPoistaOle hyvä! ♥ Mukavaa kuulla että kuvat innostavat leipomaan vaikka sitten ilta myöhälläkin. ;) Itse luen jonkun verran blogeja, ja kyllä se tärkein asia on ne kuvat siellä, että näkee millaista mistäkin tulee. :)
Poista