Ohje
2 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl maitoa tai kuohukermaa
75g voita
1 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
2 ½ dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää sulatettu voi.
Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.
Kaada taikina piirakkavuokaan, ripottele päälle ½ l pilkottuja raparperejä.
Paista 200 asteessa 10 minuuttia.Tee sillä aikaa kuorrutus.
1 ½ dl sokeria
1 dl maitoa tai kuohukermaa
75g voita
1 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
2 ½ dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää sulatettu voi.
Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.
Kaada taikina piirakkavuokaan, ripottele päälle ½ l pilkottuja raparperejä.
Paista 200 asteessa 10 minuuttia.Tee sillä aikaa kuorrutus.
Kuorrutus
50 g voita
0.75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl mantelilastuja
0.75 dl kermaa
2 rkl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
Sulata kattilassa voi, sekoita sokerit, mantelilastut, jauhot ja kerma.
Anna kiehahtaa.
Levitä piirakan päälle, alenna lämpöä 180 asteeseen ja paista vielä noin. 15 minuuttia kunnes pinta saa kauniin värin ja piirakka on kypsä.
50 g voita
0.75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl mantelilastuja
0.75 dl kermaa
2 rkl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
Sulata kattilassa voi, sekoita sokerit, mantelilastut, jauhot ja kerma.
Anna kiehahtaa.
Levitä piirakan päälle, alenna lämpöä 180 asteeseen ja paista vielä noin. 15 minuuttia kunnes pinta saa kauniin värin ja piirakka on kypsä.
Raparperi on sen verran hapokasta että sen kaveriksi sopii todella hyvin tosca täyte makeutta antamaan.
Laitoin piirakkavuuan pohjalle ja reunoille leivinpaperin niin en tarvinnut voidella vuokaa.
Raparperit pohjataikinan päälle.
Puolikypsä piirakka.
Puolikypsän piirakan päälle tosca täyte.
Valmis kypsä piirakka.
Kiitos ohjeesta täytyykin kokeilla
VastaaPoistaKiitos Orvokki kommentista! ♥ Suosittelen lämpöisesti kokeilemaan tätä! ♥
PoistaMinulla tuli taikina aivan "nesteeksi".. Kuuluuko olla. Siis aivan erilainen kuin yleensä pohjat. Tulikohan jauhot mitattua väärin..�� Terttu
VastaaPoistaKiitos kommentista Terttu! ♥ Taikina on aika löysää eli vähän kuin kakkutaikina, mutta ei niin löysää kuin neste esim. maito tai vesi.
Poistakokeilen
VastaaPoistaKiitti kommentistasi! ♡ Kannattaa kokeilla sillä tulet yllättymään miten hyvää tämä piirakka on! :)
PoistaTää on meidän kesän hittipiirakka jo toista vuotta, niiiiiin hyvää! 😍👌
VastaaPoistaKiitti kommentistasi Sannu! ♡ Tää on munkin oma suosikki ollut jo vuosia!😍
PoistaMoikka, voiko nuo semperit korvata suoraan tavan jauhoilla, eli yhtä paljon?? Näyttää niin herkulliselta, nam nam ��
VastaaPoistaMoi Helence ja kiitos kommentistasi! ♡ Kyllä voit korvata semperin fin mixin suoraan samalla määrällä vehnäjauhoja! ;)
Poista