sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Gluteeniton Raparperi-toscapiirakka








Ohje

 2 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl maitoa tai kuohukermaa
75g voita
1 tl  vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
2 ½ dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää sulatettu voi.
Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.
Kaada taikina piirakkavuokaan, ripottele päälle ½ l pilkottuja raparperejä.
Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Tee sillä aikaa kuorrutus.
 
Kuorrutus

50 g voita
0.75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl mantelilastuja
0.75 dl kermaa
2 rkl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta

Sulata kattilassa voi, sekoita sokerit, mantelilastut, jauhot ja kerma.
Anna kiehahtaa.
Levitä piirakan päälle, alenna lämpöä 180 asteeseen ja paista vielä noin. 15 minuuttia kunnes pinta saa kauniin värin ja piirakka on kypsä.
Raparperi on sen verran hapokasta että sen kaveriksi sopii todella hyvin tosca täyte makeutta antamaan. 



 Laitoin piirakkavuuan pohjalle ja reunoille leivinpaperin niin en tarvinnut voidella vuokaa.

Raparperit pohjataikinan päälle.

Puolikypsä piirakka.
  
Puolikypsän piirakan päälle tosca täyte.
 
  
Valmis kypsä piirakka.















6 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta täytyykin kokeilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Orvokki kommentista! ♥ Suosittelen lämpöisesti kokeilemaan tätä! ♥

      Poista
  2. Minulla tuli taikina aivan "nesteeksi".. Kuuluuko olla. Siis aivan erilainen kuin yleensä pohjat. Tulikohan jauhot mitattua väärin..�� Terttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Terttu! ♥ Taikina on aika löysää eli vähän kuin kakkutaikina, mutta ei niin löysää kuin neste esim. maito tai vesi.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi! ♡ Kannattaa kokeilla sillä tulet yllättymään miten hyvää tämä piirakka on! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...