perjantai 14. kesäkuuta 2013

Gluteeniton Raparperipiirakka






 2 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl maitoa tai kuohukermaa
75g voita
1 tl  vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää sulatettu voi.
Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.
Kaada taikina piirakkavuokaan, ripottele päälle ½l pilkottuja raparperejä joissa on sokeri ja kaneli. 
Paista uunissa alatasolla 200 asteessa 20-30 min.
Tällä ohjeella tulee yksi pyöreä piirakka. 

Kaksinkertaisesta annoksesta tulee pellin kokoinen piirakka.
Tällä pohjalla voit tehdä myös marjapiirakat! 

Vinkki: Sekoitin kulhossa raparperipalat, sokerin ja kanelin.
Laitoin runsaasti kanelia ja voi miten hyvältä tämä maistuukaan! :) 
Kaneli antaa todella hyvän maun raparperille! 
Itse laitoin maidon sijasta kuohukermaa ja tuli vielä parempaa!  










6 kommenttia:

  1. TOSI HYVÄ TUO OHJE AJATTELINKIN JUURI TEHDÄ OMISTA RAPARPEREISTÄ JA KOKEILEN NIITÄ KELIAKIA JAUHOJAKIN KOSKA MIEHELLÄNI HÄN ITSE EPÄILI KELIAKIAA JA KELIAKIA RUUAT LAIHDUTTAASIISPÄ KOKEILE NIITTEN JAUHOILLA...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin kuohkea ja hyvä piirakka! :) Gluteeniton ruoka ei laihduta vaan päinvastoin ikävä kyllä...

      Poista
  2. Hei Helka!

    Tämä ohje on todella hyvä. Onnistuu ei jauhopeukaloltakin. Tein juuri raparpereista ja hyvää tuli. Aikaisemmin tein omenoista ja sekin onnistui mainiosti.
    Vielä lisäksi vaniljakastiketta päälle....aah niin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! :)

      Tämä ohje on pommin varma ollut aina ja jokainen vähemmänkin leiponut ihminen varmasti onnistuu tuolla ohjeella! :) Nami omenapiirakkaa ja vaniljakastiketta! :)

      Poista
  3. Moikka, Tein tämän ohjeen mukaa pellillisen raparperipiirakkaa ja olipa hyyväää

    Terveisin Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Tiina ja kiitos kommentistasi! ♥ Ompas kiva kuulla että piirakasta on tullut maukasta! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...