lauantai 28. syyskuuta 2013

Tiikerikakku






Ohje: 

 200 g voita
1 ½ dl hienoa sokeria
3 munaa
3 dl fin mixin hienoa jauhoseosta 

2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta

 Tiikeriraita

1 dl valmista taikinaa
3-4 rkl kermaa

Voitele 1,75 litran pyöreä tai pitkulainen kakku vuoka ja kuorruta se gluteenittomilla korppujauhoilla.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. 
Lisää kananmunat hyvin yksitellen vatkaten joukkoon. 
Sekoita gluteenittomaan jauhoseokseen leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja sekoita se varovasti taikanaan.
Ota 1 dl verran taikinaa erilliseen kulhoon, sekoita joukkoon kaakaojauhe ja kerma.
Laita kakkuvuokaan ensin vaaleaa taikinaa kerros, sitten tummaa kerros ja lopuksi vaalea kerros.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 min.
 
 Kakusta tulee todella kuohkea ja suussa sulava. 



 











8 kommenttia:

  1. Tein näitä tupla-annoksen :) Mites muuten tuo raidoitus? Et saa sillee kivasti laineita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen on monta tapaa, ja jos haluut saada siihen laineita ota esim. jälkiruokalusikka ja painele sillä sellaista aaltomaista kuviota, niin saat sellaisen upean lainekuvion! ♥

      Poista
  2. Onpas komea, monesti näkee sellaisia latteita kakkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kyllä, mut mä yleensä aina saan kuohkeita kakkuja. :)

      Poista
  3. Ja heti herää kysymys, miltä kakku näyttää sisältä. Tiikaerikakkujahan ne kotileipurit teki just hetki sit tv:ssä. Raidoilla ON väliä. ;) Mut herkulliselta kyl näyttää, niinkuin aina! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeku käynnistäsi! ♥ Kyllä raidoilla on väliä ja tällä kertaa tein kaksi raitaa, joista toinen valui pohjalle eikä tullut niin upea kuin olin sen ajatellut tehdä, mut seuraavalla kerralla teen sitten vaan yhden paksun raidan. :)

      Poista
  4. Pakko kysyä, että ootko tuolla taikina-annoksella saanut nämä kaksi kakkua aikaiseksi vai onko tupla taikina??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi Pia! ♥ Tuplataikinalla sain nuo kaksi kakkua, ja tein tuon toisen leipävuualla ihan eri aikana sen takia että silläkin saa nätin kakun. :) Jos sinulla on iso vuoka eli sellainen 1,75 litrainen siihen saa tehdä puolitoista kertaisen annoksen taikinaa kuten minä teen suurimpaan vuokaani. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...