torstai 31. lokakuuta 2013

Kauraiset perunakukkoset (pyöröt)

 Tein perunapyöröt Finaxin kauraleipäjauhoseoksesta.

Paketti on tämän näköinen.
 Tein kauraleipätaikinan tällä ohjeella eli yhden annoksen 
kauraleipätaikinaa
Taikinasta tulee noin 13-14 kpl kukkosia eli pyöröjä.


Laita kulhon pohjalle noin 1 dl jauhoja ja nostele ruokalusikalla taikinasta kökköjä siihen ja muotoile niistä jauhotetuissa käsissä pellille suoraan pyöreitä kakkaroita.
Taputtele kakkarat noin ½ cm paksuiseksi.
 
Laita reilu 1 rkl perunamuussia päälle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi reunoja myöten.
Kuumenna uuni 275 asteiseksi.
 Anna kukkosten kohota sen aikaa kunnes uuni on halutussa lämpötilassa ja paista kukkoset kullan ruskeiksi noin 10 - 15 minuuttia uunista riippuen.

Voitele kukkoset voisulalla jossa on tilkka maitoa ja hieman suolaa ellet käytä voimakas suolaista voita. 
Tällä jauhoseoksella tulee tosi maukkaita peruna/riisikukkosia eli pyöröjä!  

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Jogurttikakku

 5 dl fin mixin gluteenitonta hienoa jauhoseosta (tai sama määrä vehnäjauhoja)
3 dl sokeria
2 tl kanelia
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
200 g voi tai margariinisulaa
3 munaa
3 dl jogurttia esim. kalinkan vadelma-mustikka jogurttia


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siihen jäähtynyt voisula, jogurtti ja viimeseksi munat.
175 astetta ja noin 1 tunti.

Postaan nyt kaikille lukijoille tästä ihanasta kakusta kuvia.
Olen rakkaan ystäväni luona Hesassa ja hän oli juuri sopivasti ostanut uuden hienon sydänvuuan joka meni testiin heti. 
Tuli niin maukas ja upea kakku tuolla vuualla, että haluan itsellenikin samanlaisen.

Kakku on todella kuohkeaa ja hyvää ja eri jugurteilla saat uusia makuja kakkuusi! :)

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...