tiistai 21. kesäkuuta 2016

Gluteeniton hapanjuuri tattarijauhoihin





Hapan taikinajuuri tummalle gluteenittomalle leivälle.

Tarvitset litran vetoisen kannellisen lasipurkin.

Päivä 1.

1 dl lämmintä vettä
1 dl karkeita tattarijauhoja

Sekoita lämpimään veteen karkeita tattarijauhoja ja laita se lämpimään paikkaan happanemaan.
Sekoittele taikinajuurta silloin tällöin ja jätä kansi hiukan raolleen.

Päivä 2.


 
1 dl lämmintä vettä
1 dl karkeita tattarijauhoja


Lisää taikinajuureen 1 dl lämmintä vettä ja sekoita 1 dl karkeita tattarijauhoja
Sekoittele taikinajuurta silloin tällöin ja jätä kansi hiukan raolleen.

Päivä 3.

1 dl lämmintä vettä
1 dl karkeita tattarijauhoja

Lisää taikinajuureen 1 dl lämmintä vettä ja sekoita 1 dl karkeita tattarijauhoja
Sekoittele taikinajuurta silloin tällöin ja jätä kansi hiukan raolleen.

Päivä 4.

Leipä tai sämpylä taikinan valmistus hapanjuuresta.

Kun teet leipätaikinaa ja se on valmis leivottavaksi muista ottaa siitä noin desin verran taikinajuurta joko pakasettavaksi tai lasipurkkiin jota voit ruokkia edelleen jos leivot viikon sisällä uudestaan hapanleipää.
Itselläni jäi sen desin oton jälkeen hyvä alku juuri jota aloin heti ruokkimaan että saan uutta leipää, leipäsiä, sämpylöitä tai hapankorppuja leipoa.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...