maanantai 9. marraskuuta 2020

Gluteeniton Mangohyytelökakku





Itse käytän tätä kuvassa olevaa lisä ja säilöntä aineetonta mango sosetta jossa on vielä plussana hyvä maku! 




Käytän irtopohjavuokaa jonka halkaisija on 24 cm tai 26 cm.

Tämän kakun tein 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan niin sain hiukan korkeamman kakun. 


Ohje: 


5 dl bonne mangososetta

4 dl vispikermaa tai kuohukermaa

500 g maitorahkaa

1 dl sokeria

2 rkl sitruunanmehua

12 kpl liivatelehtiä


Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuuan pohjalle sopivan kokoinen pala.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka, sokeri ja mangosose.

Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja lisää siihen hyvin liotetut ja puristetut liivatelehdet.

Sekoita ja kaada täyte massan joukkoon hyvin sekoittaen.

Laita hyytelö hyytymään jääkaappiin tai pakastimeen.

Koristele halutessasi marjoilla, hedelmillä ja kermavaahtoruusukkeilla.


Vinkki! Minä laitoin mangohyytelökakun pakkaseen ja annoin olla reilun kaksi tuntia siellä jonka jälkeen siirsin sen jääkaappiin vähäksi aikaa. 

Hyvin oli hyytynyt vajaassa kolmessa tunnissa jo. 







8 kommenttia:

  1. Kiitos Helga, tätä herkkua aion kokeilla. Mango on niin ihanaa noissa "aikuisten" soseissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oeppa hyvä ja kiitos ihanasta kommentistasi! ❤️ Itsekkin tykkään mangon mausta todella paljon!

      Poista
  2. Kiitos kun jaksat aktiivisesti postailla reseptejäsi! Olen useampaa kokeillut ja hyväksi havainnut :) Mukavaa marraskuun jatkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentistasi Hurjimus ja kiitos! ❤️ Nyt olen kyllä ollut aika laiska näden reseptien totekehittelyssä vaikka ideoita on pää täynnä. 😄

      Poista
  3. No, mutta! Hienoa, jos pää kuitenkin on ideoita täynnä!
    Paljon olen reseptejäsi kokeillut ja soveltanut, kiitos niistä!
    Jaksathan jatkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentistasi Kaisa! ❤️

      Jos vaan rahkeet riittää jatkan tuotekehittelyä ja työn alla on muutama perinne resepti jotka muutan gluteenittomiksi.

      Poista
  4. En ole onnistunut juustokakun teossa, mutta tykkään siitä hirveesti.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommentistasi pirjo! ❤️

    Voisitko hiukan valaista asiaa mikä siinä ei onnistu niin voisin neuvoa sinua.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...