torstai 13. joulukuuta 2012

Mangotuorejuustokakku



Pohja:

160 g gluteenittomia digestive keksejä (tai pipareita)
40 g margariini tai voisulaa

Täyte:

500 g vauvan mangososetta
2 dl kuohukermaa
250 g (1 purkki) maitorahkaa
200 g  philadelphia tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl sitruunanmehua
8 kpl liivatelehtiä

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuuan pohjalle sopivan kokoinen pala.
Laita keksit ja margariinisula monitoimikoneeseen.
Käytä konetta niin kauan kunnes seos on murumaisen tasaista.
Levitä seos leivinpaperin päälle irtopohja vuokaan ja laita se jääkaappiin.
Liota runsaassa kylmässä vedessä liivatelehdet 10 min.

Täyte:

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, rahka, sokeri ja vauvan mangososeet.
Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja lisää siihen hyvin liotetut ja puristetut liivatelehdet.
Sekoita ja kaada täyte massan joukkoon hyvin sekoittaen.
Kaada seos keksimurupohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin.
Anna kakun hyytyä yön yli.

Päällinen:

3 kpl liivatelehtiä
250 g vauvan mangososetta
1 rkl sokeria
1 rkl sitruunanmehua

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 10 min.
Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi  ja lisää siihen hyvin liotetut ja puristetut liivatelehdet.
Sekoita se mangososeen joukkoon ja kaada seos kakun päälle.
Anna hyytyä vielä jääkaapissa noin 2 tuntia.
Koristele halutessasi esim. kermaruusukkeilla.






10 kommenttia:

  1. Minkä kokoiseen vuokaan tämä on tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuokani on 3 litran ja halkaisijaltaan 25 centtiä. :) Toivottavasti tästä on apua sinulle Marianne! <3

      Poista
  2. onko todella mangososeen määrä 500g ? tuntuu suurelta :/ ?
    kyselee Riitta K.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta käynnistäsi! <3 Kyllä se on ihan oikea määrä se 500g! ;)

      Poista
  3. Hei!
    Kokeilin juuri ohjettasi, ja hyvin toimi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynnistäsi ja mukavaa kuulla että ohje toimi! ♥ Tää on yksi mun suosikki kakuistani jota teen usein! :)

      Poista
  4. Ihanaa kun joku jaksaa muistaa meitä "ruokavammasia" niin kun minua nykyään nimitetään....kun ei kelpaa tavallinen pulla ja kakku. Kahviloitakaan ei saa kun jotain pakasteesta lämmitettyä sitkeää pullanpuolta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi joka lämmitti mieltäni! ♥ Kaikki ohjeeni ovat gluteenittomia koska itse olen keliaakikko. :)

      Poista
  5. Juustokakut ovat ihania tämäkin houkuttelee ja taidan kokeilla kun seuraavan kerran ystäväni tulee kylään jolle leivonnaiset pitää olla gluteenittomia. Kiva kun löysin blogisi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma kommentistasi ja mukavaa kun olet löytänyt blogini! ♥ Tämä kakku on meidän perheen suosikki kakku. ♥

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...