torstai 28. maaliskuuta 2013

Rahkapiirakka (pullataikinaan)

Pullataikinan ohje löytyy täältä Pullataikina

 Rahkatäyte:

500 g maitorahkaa
2 dl kermaa
1 ½ dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
yhden sitruunan mehu tai sitruunanmehu tiivistettä noin 1 rkl.
(rusinoita maun mukaan)

Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin vispilällä ja kaada se uunipannulle kaulitun ja hyvin kohotetun pullataikina pohjan päälle ja paista 225 asteessa noin 15-20 min. kauniin kullan ruskeaksi.

Rahkapiirakoita ja toscapiirakoita!

Maukasta pääsiäistä kaikille blogini lukijoilleni! :)




 

4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Oikein hyvää rahkapiirakkaa tuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja mukava kuulla että rahkapiirakka onnistui! ♥

      Poista
  2. Hei,

    Kiva oli nähdä että käytät voita pullataikinassa:)Ajattelin itsekkin kokeilla ja mietin että mitenköhän suolan määrä pullataikinassa,pitääkö vähentää..Reseptisi avulla pystyn nyt arvioimaan paremmin sitten tuota suolan määrää,kun teen. Olen saanut mummiltani sellaisen pullataikina pohja ohjeen jossa se piirakkapohja on ihanan ohut,mietin vaan että voinko tehdä ohuelle pohjalle tuon rahkapiirakan riittääköhän rahkalle tuo kypsymisaika 200 astetta ja 15-20 minuuttia ?Pohjalle se kyllä riittää.Omassa uunissani käytän tätä lämpötilaa ja vähän allekin,kun muuten helposti palavat.Kiitos tärkeistä tiedoista:)Iloista pääsiäistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentiastasi! ♥ Vastaus tulee nyt myöhässä kun oin pääsiäisen reissussa. :) Minä leivon aina kaikki leivonnaiset voilla! ;) Suolan määrä on ihan normaali ja taikinasta itse teen tosi ohuet pohjat kaikille piirakoille. 225 astetta on se oikea lämpötila paitsi jos on todella tehokas uuni tai helposti polttaa kuten sanoit, niin silloin riittää alhaisempikin lämpötila. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...