torstai 31. lokakuuta 2013

Kauraiset perunakukkoset (pyöröt)

 Tein perunapyöröt Finaxin kauraleipäjauhoseoksesta.

Paketti on tämän näköinen.
 Tein kauraleipätaikinan tällä ohjeella eli yhden annoksen 
kauraleipätaikinaa
Taikinasta tulee noin 13-14 kpl kukkosia eli pyöröjä.


Laita kulhon pohjalle noin 1 dl jauhoja ja nostele ruokalusikalla taikinasta kökköjä siihen ja muotoile niistä jauhotetuissa käsissä pellille suoraan pyöreitä kakkaroita.
Taputtele kakkarat noin ½ cm paksuiseksi.
 
Laita reilu 1 rkl perunamuussia päälle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi reunoja myöten.
Kuumenna uuni 275 asteiseksi.
 Anna kukkosten kohota sen aikaa kunnes uuni on halutussa lämpötilassa ja paista kukkoset kullan ruskeiksi noin 10 - 15 minuuttia uunista riippuen.

Voitele kukkoset voisulalla jossa on tilkka maitoa ja hieman suolaa ellet käytä voimakas suolaista voita. 
Tällä jauhoseoksella tulee tosi maukkaita peruna/riisikukkosia eli pyöröjä!  

4 kommenttia:

  1. Kiitos, näitä pitää kyllä kokeilla tehdä. Ainakin kokeilla tuota kauraleipäseosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilie käynnistä! ♥ Erittäin edullinen ja hyvä jauhoseos! Leivistä, sämpylöistä, pyöröistä ym. tulee tosi kuohkeita ja säilyvät ihan huoneenlämmössä tai jääkapissa useita päiviä eli leipää esim. ei ole pakko pakastaa, kuten yleensä täytyy kun gluteenittomista leivonnaisista on kysymys. :)

      Poista
  2. Täytyypä ottaa viikonloppuna aikaa ja leipoa näitä pyöröjä :) Moilalassa niitä jo katselin ja muutaman kerran on ajatellut että nyt kokeillaan -yleensä on jokin ainesosa uupunut kaapista. Nyt olisi ainekset -nämä näyttää niin herkullisilta ja varmaankin lapsenkin kanssa pytyy leipomaan.. taikina näyttää sen verran hyvin leipoutuvalta :) Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MaxinMami käynnistäsi ja kommentistasi! ♥ Moilala sivulla ja täällä blogissa on hiukan erilainen taikinapohjan ohje, jolla yleensä teen pyöröt.

      Päätin kokeilla tuota jauhoseosta ekaa kertaa myös pyöröihin ja yllätyin miten hyviä silläkin tuli. Helppo leipoa lapsenkin eli taputtelee vaan taikinasta litteitä kakkaroita. Ihania leipomis hetkiä teille ja oikein mukavaa tätä viikkoa! ♥

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...