torstai 14. marraskuuta 2013

Joulutortut (maidoton, gluteiiniton)

Minulta on paljon kyselty gluteenittomia ja maidottomia joulutorttujen ym.ohjeita ja tässsä tulee yksi  joka on otettu KaksPlussan sivuilta.

Perunataikina:
 
1½ dl perunahiutaleita
1½ dl vettä
200 g maidotonta margariinia (esim. laktoositon Keiju tms.)
5 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta

 
Täyte:

luumusosetta tai omenakanelia

voiteluun muna


  Mittaa perunahiutaleet ja vesi kulhoon. 
Anna imeytyä. 
Nypi joukkoon rasva ja jauhot. 
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa noin 20 minuuttia.
  Kauli taikina levyksi jauhoja apuna käyttäen. 
Ota taikinasta pyöreällä muotilla kakkuja.
  Jaa täytettä kakkujen keskelle.
 Taita tortut kiinni puolikuun muotoon.
Voitele munalla ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...