lauantai 22. helmikuuta 2014

Gluteeniton ja munaton marjapiirakka


   


Maailman helpoin, munaton piimäpohja marjapiirakalle.

Muokkasin hieman alkuperäistä ohjetta meille keliaakikoille sopivaksi.
Ohjeen olen ottanut täältä maailman helpoin ja nopein marjapiirakka
Blogia pitää ChefJones, joka on aivan loistava kokki ja hänen bloginsa on tutustumisen arvoinen.



Ohje: 


6- 8 palaa
  
2dl piimää
1 tl leivinjauhetta
2dl sokeria


Täytteeksi:

Erilaisia marjoja 

Yhdistä kaikki ainekset sekasin kunnolla ja kaada seos voideltuun noin. 27 senttiä halkaisiljaltaan olevaan piirakkavuokaan tai valurauta pannuun, ripottele päälle tuoreita tai pakaste marjoja/sokeria ja paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 25min. 

Jos haluat täysin rasvattoman piirakan vuoraa torttuvuoka leivinpaperilla ja käytä rasvatonta piimää. 
Tarjoa piirakka jäätelön, vaniljakastikkeen, sorbetin tai kreemin kanssa.
Piirakan maku on aivan täydellinen eikä piimäkään maistu yhtään pohjataikinassa vaikka luulin niin.

















14 kommenttia:

  1. Hyvä piirakka ja kiitos kehuista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä ja kehut olet todellakin ansainnut, sillä nyt kymmenet keliaakikot leipovat parhaillaan tällä ohjeella marjapiirakkaa! ♥ Todella maukas piirakka, eli kohta uutta piirakkaa leipomaan! ;-)

      Poista
  2. mitäs luulet, onnistuiskos vähemmällä sokerilla ? Mie kun yritän vähentää tuota sokerinkäyttöä :-) t. oppia ikä kaikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Onnistuu oikein hyvin oppia ikä kaikki! ♥

      Poista
    2. Tuota on itsekin koeteltava varmasti hyvän makuinen ja voi paulakin maistaa sitten.

      Poista
    3. Kiitti kommentistasi T. ♥ Kun teet tuolla ohjeella ja käytät noita fin mixin jauhoja joita saat S-Marketista, niin Paulakin voi syödä koska noisssa jauhoissa ei ole vehnäntäkkelystä jota sen vatsa ei siedä.♥

      Poista
  3. Munattomalla olen ja ei noi valmiit miksit käy, niin mietin...
    Voiko tässä käyttää maitsenaa? Tehdä esim. puolet ja puolet tattarijauhon kanssa. Mitä tuumaat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Miksipä ei kävis maizena ja tattarijauho, tosin täytyy muistaa että tattarijauho turpoaa niin paljon etten mittasuhteita tässä nyt ala arvuuttelemaan. Kunhan taikina on kuin sakeahko velli jonka pystyt kaatamaan piirakkavuokaan, niin eiköhän se onnistu. :)

      Poista
  4. Ei tule juuri jätettyä kommentteja, vaikka käytän sivujasi jatkuvasti hyväkseni. Siispä nyt kun muistan: kiitos ihanista resepteistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentista Marja-Leena Alho! ♥ On mukavaa kuulla että reseptejäni luetaan ja niillä leivotaan! ♥

      Poista
  5. Piimää ei meillä käytetä yleensä,joten olen tehnyt piirakan kermaviiliin,rahkaan,kreikkalaiseen jogurttiin,,,,onnistuu hyvää��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♡ Kaikki ei ole piimän ystäviä vaikka se ei maistukkaan piirakkapohjassa ja hyvää tässä on se että sen voi korvata kuten tuossa kirjoitit esim. kermaviilillä, rahkalla jne. :)

      Poista
  6. ihan sairaan hyvää tehtiin myllärin kaurajauhoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♡ Ompas kiva kuulla että Myllärin kaurajauhoilla tuli sairaan hyvää piirakkaa! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...