tiistai 27. toukokuuta 2014

Churrot

 Ohje on ollut keliakialiiton sivuilla ja sittemmin bongasin sen facebookin keliakia ryhmästä.

Ohje:

2 1⁄2 dl vettä
100 g voita

1⁄4 tl suolaa
2 1⁄2 dl gluteenittomia jauhoja esim. fin mixin hienoa jauhoseosta
3 kananmunaa
 
Paistamiseen: öljyä 
Pinnalle: sokeria tai sokeri-kaneli sekoitusta
 
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. 
Lisää joukkoon jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.
Vatkaa munat kulhossa kevyesti vaahdoksi. kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. 
Siirrä taikina pursotinpussiin tai muovipussiin, josta leikkaat yhden kulman pois.
Kuumenna öljy uppopaistamista varten kattilassa. 
Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljyä alkaa voimakkaasti kuplia.
Pursota taikinasta öljyn joukkoon sormenpaksuisia, reilun kymmenen sentin pituisia tankoja. 
Voit leikata taikinan poikki saksilla. 
Varo, ettei pursotinpussi tai muovipussi koske kuumaan öljyyn. 
Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi. 
Nosta kypsät churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kierittele sokerissa. halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta. 
Tarjoa churrot tuoreina siman kera tai kaakaon kanssa kuten Espanjassa.
 
Churro on espanjalainen uppopaistettu leivonnainen. 
Sen valmistukseen käytetään jauhoja, öljyä, ripaus suolaa ja joskus mausteena hiven sitruunaa. Churrot syödään yleensä paksun, melkeinpä vellimäisen kaakaon kanssa. Churro kuuluu Madridin ruokakulttuuriin. 
Kaupungissa on tiheästi churreríoita, muualta Espanjasta niitä ei juurikaan löydy. 

Jos katselit televisiosta ohjelmaa ”Serranon perhe”, syötiin siinä usein aamupalaksi churroja.


4 kommenttia:

  1. Tulin tänne etsimään glut. vohvelin ohjetta ja illalla yritän ensimmäisen kerran niitä paistaa. ihan ensimmäinen kokeilu meni täysin puihin, joten sitä ei lasketa. Sain kaapia vohveliraudan veitsellä puhtaaksi.
    Asumme heinolassa mutta kesät vietämme Kontiolahdella, Herajärven rannalla. Asumisyhteyden vuoksi olet heti ryhmään liittymiseni jälkeen tuntunut kuin "vanhalta ystävältä". Joensuu on lapsesta asti ollut lempi kaupunkeja ja nyt muutaman vuoden olemme sitten näillä seuduilla kesiä viettäneet.
    Ikäväkseni facebookista aamulla luin sairastumisestasi, toivotan sinulle nopeaa paranemista. Tuttuja on minulla ollut muitakin ,jotka ovat kokeneet saman ja he ovat siitä hyvin parantuneet. pohjoistuulen myötä terveisiä laittaa marja-leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervehdys Marja-Leena ja kiitokset niin lämmittävästä kommentistasi! ♥ Mukavaa kuulla että voitte viettää kesät Kontiolahdella ja Joensuu on lempi kaupunkinne. :) Kiitos parantavista terveisistä! <3

      Poista
    2. Olis kiva tietää montako annosta tästä tulee ja paljonko tarvitaan munkinpaistorasvaa

      Poista
    3. Kiitos kommentista! ♥ Vastaus tulee ikävä kyllä myöhässä mutta se annosten määrä riippuu ihan siitä kuinka paksuja ja pitkiä tankoja pursottaa. Öljyä täytyy olla sen verran etteivät Churrot tartu kattilan tai padan pohjaan vaan kiehuvat väljästi öljyssä. :) Reilut 20 kpl on tuossa ylä tarjottimella eli sen verran tulee yhdestä annoksesta riippuen miten pitkiä ja paksuja niistä tekee...

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...