perjantai 27. kesäkuuta 2014

Mansikkavanilja kääretorttu

 Nyt on korkea aika käyttää itse tehdyt vimevuotiset mansikkahillot pois kun uutta satoa on jo markkinoilla.

Jos hillossasi on paljon kokonaisia mansikoita voit survaista ne sauvasekoittimella hienommaksi, niin ovat mukavampia syödessä.

Tämän tortun voi halutessaan kuorruttaa ja koristella tai tehdä esim. mansikkaleivoksia. 

Kuorruttamiseen käy kerman ohella oikein hyvin myös erilaiset tuorejuustot. 
Ohje:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl gluteenitonta perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
vaniljaturejuustoa tai appelsiinituorejuustoa
mansikkaihilloa 

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe.
Levitä uunipellille ja paista +225 asteessa n. 8-10min.
Levitä jäähtyneelle torttupohjalle ensin vaniljatuorejuusto ja sen päälle mansikkahillo.
Rullaa varovasti tortuksi.


 

2 kommenttia:

  1. Hieno torttu. Olen yrittänyt monta tuollaista leipoa, mutta joku vika aina on, ei oikein onnistu. Liekö vika kun laitan sokeria liian vähän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Emilie ja kiitos kommentistasi! ♥ Sokeria täytyy aina olla tuo normaali määrä muuten tortusta ei tule kuohkeaa ikävä kyllä. Munat ja sokeri täytyy myös kunnolla vaahdottaa niin että sokerikiteet sulaaa ja pinnalle jää taikinaa kun vispilän nostaa ylös. Silloin tietää että vaahto on kuohkeaa ja tortustakin tulee hyvää. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...