tiistai 22. joulukuuta 2015

Gluteeniton Maustekakku






Ohje on kahvikuppi mitoilla.


4 munaa
2 kkp sokeria
1 kkp kuohukermaa

1/2 tl kardemummaa
1 tl kanelia

1 kkp voi tai margariinisulaa

 2 tl leivinjauhetta



Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi.

Lisätään kerma, mausteet, voisula ja jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Voitele 1,75 litran kakkuvuoka ja leivitä se gluteenittomilla korppujauhoilla.
Kaada taikina leivitettyyn kakku vuokaan ja paista 200 asteessa noin tunti.



 Tämä ohje on yli 70 vuotta vanha ja tällä ohjeella tulee erittäin pehmeä ja maukas kakku! 
Tätä kakkua leipoessa ja syödessä tulee rakkaat lapsuusjoulut mieleen kun äitini tätä leipoa joka joulu. ♥
 

Tänään muutin kahvikuppi määrät deseiksi, koska jokaisella on hiukan eri kokoinen kahvikuppi.
Oma kahvikuppini on 2 dl vetoinen.


Ohje desilitra mitoilla

4 munaa
4 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1/2 tl kardemummaa
1 tl kanelia
2 dl voi tai margariinisulaa
2 tl leivinjauhetta  


Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi.

Lisätään kerma, mausteet, voisula ja jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Voitele 1,75 litran kakkuvuoka ja leivitä se gluteenittomilla korppujauhoilla.
Kaada taikina leivitettyyn kakku vuokaan ja paista 200 asteessa noin tunti.






















2 kommenttia:

  1. Kiitos Helka tästä ohjeesta. En ole mikään kuivakakkujen ystävä, mutta maustekakku on sellainen, mistä tulee aina mummilan joulut mieleen. Tänä jouluna teen kyllä tällaisen ihan tuoksumuiston vuoksi. Varmasti makukin mainio. Mukavaa joulunodotusta sinulle! t. Sirpa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä ja lämmin kiitos kommentistasi Sirpa! ♡ Tämä maustekakku on kaikkea muuta kuin kuiva! Ihanan pehmoinen ja mukavan maukas joka ei kuivetu helposti. :) Ihanaa joulunodotusta sinullekin! ♡

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...