keskiviikko 17. elokuuta 2016

Gluteenittomat kauraleipäset





Tästä taikinamäärästä tulee noin 13 kpl leipäsiä.


Ohje:

5 dl kädenlämpöistä vettä (37 asteista)
25 g tuoretta hiivaa
1 1/2 tl suolaa
1 rkl siirappia
4 dl viljatuotteen kaurajauhoseosta
3 dl viljatuotteen vaaleaajauhoseosta

 

1 dl kaurajauhoseosta leivontaa varten.

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, siirappi ja kaurajauhoseos koko ajan sekoittaen taikinaa.
Lisää lopuksi vaalea jauhoseos ja vaivaa taikinaa joko sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella noin. 2-3 min.
Anna taikina turvota noin. 10 min.
Ota desin verran kaurajauhoseosta kulhoon ja nostele ruokalusikalla taikina palloja yksitellen joukkoon.
Pyörätä taikinapallo jauhoissa ja muotoile käsissä soikea tai pyöreä leipänen.
Laita leipäset leivinpaperoidulle pellille ja kohota kuuman vesihöyryn päällä tai lämpöisessä paikassa leivinliinan alla 15 - 20 min.
Paista 225 asteisessa uunin lämmössä noin. 20 min. 

Rakenne on näissä leipäsissä hyvä ja maku ihanan pehmoinen ja miedosti kaurainen.
Jos leipäsiä jää seuraavaksi päiväksi niin kokeileppa paahtaa niin saat aivan ihanan maku elämyksen! 


 Viljatuotteelta on tullut uusi Kaurajauhoseos jota ei vielä saa kaupoista mutta sitä voi nyt tilata tarjoushintaan heidän nettikaupastaan eli Viljatuotteen sivuilta, johon pääset kätevästi blogini oikealla puolella olevaa Viljatuotteen logoa klikkaamalla.






















2 kommenttia:

  1. Hei Helka! Kauraleipäset ovat minun lemppareita, ovat helppo leipoa ja maistuu "oikealta" leivältä. Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentistasi! ♡ Mukava kuulla että reseptit tulevat käyttöön ja tykkäät kuten minäkin noista kauraleipäsistä. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...