(Tästä taikinamäärästä tulee noin. 20 kpl isohkoja sämpylöitä.)
Ohje:
1 litra 42 asteista vettä
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 ps kuivahiivaa
1 dl virtasalmen viljatuotteen gluteenittomia höyrytettyjä kaurahiutaleita (muutkin kaurahiutaleet käyvät toki)
Sekoita nesteen joukkoon suola ja siirappi.
Sekoita kuivahiiva ja kaurahiutaleet ja lisää ne nesteen joukkoon.
Lisää pikkuhiljaa kaurajauhoseosta taikinaan samalla hyvin vatkaten ja lopuksi vaivaten taikinaa joko yleiskoneen taikinakoukuilla tai käsin noin 4 minuuttia.
Taikina saa olla pehmoista.
Ota taikinasta ruokalusikalla kasoja pellille ja muotoile ne joko ruokalusikoiden avulla tai jauhotetuin käsin sämpylöiksi.
Anna sämpylöiden kohota huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin. 25 minuuttia.
Paista sämpylät kauniin kullan ruskeiksi 250 asteen uunin lämmössä keskitasolla 20 minuttiia.
Sämpylät ovat ihanan kuohkeita ja pehmoisia sisältä ja päältä hiukan rapeita.
Noita sämpylöitä voisi syödä vaikkei olisi keliakiaakaan, gluteeniton on pehmeämpää ja maukasta, onko leipomosi Joensuussa ? olen Joensuusta muuttanut turkuun 45 v. sitten, ostan käydessäni porokylän kaikkea mitä siellä leivotaan.
VastaaPoistaHei Pike ja kiitti sydäntä lämmittävästä kommentistasi! ♡ Jotkut gluteenittomat leivonnaiset ovat todella pehmoisia ja maukkaita! :) Minun kotileipomo jossa testailen ja tuotekehittelen uusia gluteenittomia reseptejä on todellakin täällä Joensuussa. Porokylä osaa leipoa erittäin maukkaita glutenittomia tuotteita! :)
PoistaHei
VastaaPoistaMites onnistuis noi sämpylät ilman hiivaa?
Hei ja kiitti kommentistasi! ♡ Mä kokeilisin joko leivinjauheella tai sitten tekisin ensin juuren ja siihen ilman hiivaa sämpylät. :)
Poista