lauantai 16. maaliskuuta 2013

Gluteeniton vaalea leipäkoneleipä




Minun leipäkoneeni on niin iso että kannattaa kerralla tehdä vähintään kaksinkertainen ellei jopa kolminkertainenkin annos leipää ja pakastaa se sitten valmiina siivuina.


Tämä leipä tuoksuu ja maistuu ihan hiivaleivältä ja on todella maukasta! :)


Tämä leipä soveltuu oikein hyvin kerrosleipiin, kolmioleipiin, voileipäkakkuihin ja juhla pöytään vaaleaksi leiväksi! :)



Ojhje:


3-3½ dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 rkl siirappia tai hunajaa
½ dl tattarijauhoja 
2 dl täysjyväriisijauhoja
1½ dl täysjyvämaissijauhoja
3 tl psylliumia
2 tl kuivahiivaa
1 rkl pellavansiemenrouhetta (tai kypsää kaurarouhetta ½ rkl) 


Mittaa leipäkoneen leivontakulhoon vesi, suola, öljy, siirappi tai hunaja. 
Sekoita loput aineet erillisessä kulhossa ja lisää jauhoseos nesteen joukkoon leivontakulhoon.
Käynnistä koneen pikaohjelma käyttöohjeen mukaisesti.
Ohjelman loputtua irroita valmis leipä koneesta ja anna sen vetäytyä eli jäähtyä kunnolla leivinliinan alla, koska jäähtynestä leivästä voi leikata ohuitakin siivuja.



Itse käytin tällä kertaa kypsää kaurakuitusta pellavansiemenrouheen tilalla, mutta laitoin vaan puolet tuosta määrästä ettei leivästä tule liian tiivistä. Huomasin sen olevan sopiva määrä. :)



Tein kilon leivän ja se oli jo hyvänkokoinen! :)
Kilon leipään tee kaksikertainen annos tuota taikinaa.
Kuvat alla.







7 kommenttia:

  1. En huomannut katsoa, että oliko sun leipäkoneessa gluteeniton toiminto? Mietin sitä, kun mun koneessa on moinen toiminto, että kannattaako tehdä sillä vai tuolla pikatoiminnolla?

    ps. Voiiiisitko jo laittaa Blogloviniin blogin, että saan _ihan varmasti_ tuoreimmat päivitykset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa outo. Siellähän se blogi oli. En löytänyt sitä vaan blogin nimellä :)

      Poista
    2. Kiitti kommentistasi! :) Juu mun koneessa on gluteeniton toiminto enkä muilla olekkaan kokeillut tehdä leipäkone leipää, vaikka jotkut sanovat että ihan hyvää tulee sillä pikatoimminnallakin. :) Käyppä mun feissarin sivuilla niin sieltäkin saat tuoreimmat päivitykset. ;) Tuota olen harkinnut että laittaisin blogini myös Blogloviiniin vaikka se sieltä kyllä löytyykin jo, kun osaa etsiä vaan... :)

      Poista
    3. Facebookissa seurataan jo ahkerasti. Siellä vain tuntuu olevan se oma sensuuri, etten näe kaikkia päivityksiä - vaikka haluaisin. Noh, nyt seuraan Bloglovinin kautta!

      Mistä sä muuten löydät kaikki nuo jauhot? Celi.fi:tä ei ilmeisesti enää ole ja Schärin tuotteet kuullostivat hyvin kaukaisilta, eli en ole niitä ilmeisesti missään kaupan hyllyillä nähnyt.

      Poista
    4. Kiitos kommentista! ♥ Ompas outo juttu tuo sensuuri Facessa. :/ Kyllä se muille on näyttänyt kaikki postaukset. :) Ikävä kyllä celi.fi:tä ei ole enää, ja siellä kun oli niin hyvät jauhot, makaroonit ym ym. :) Schärin jauhoja olen saanut Prismasta ja Cittarista. :) Tosin laitoin kyselyä Shärille noista jauhoista ja sieltä kerrottiin että toimitus erät ovat vielä niin pieniä Suomeen, mut parantavat jatkossa, niin että niitä löytyisi vähän joka kaupasta kun vaan kauppiaat ottavat niitä myyntiin. Toivotaan parasta! :)

      Poista
    5. Pitääkin oman Prisman kauppiasta pyytämään tilaamaan noita Schärin tuotteita, muuten Prismoissa onkin todella hyvä valikoima. Myös oman kyläni K-kauppias on usein halukas tilaamaan uusia tuotteita, pitääkin ahdistella sieltäkin :)

      Kiitos kovasti vastauksista :)

      Poista
    6. Ole hyvä! ♥ Tervehdys Kahlaaja ja toivottavasti kauppiaat ottavat tuote valikoimiinsa Schärin tuotteita ja nyt vaan kylän K-kauppiasta ahdistelemaan. ;) ♥

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...