maanantai 11. maaliskuuta 2013

Mansikka-rahkakääretorttu

Ohje muokattu Yhteishyvän sivuilta.

Ainekset

8 palaa

4 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta


Täyte

1 prk (250 g) maitorahkaa
0,5 prk (á 2 dl) ranskankermaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl mansikka tai vadelmahilloa
(tuoreita ohueksi viipaloituja mansikoita)


Ohjeet

Vaahdota munat.
Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää.
Lisää varoen jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.
Kaada taikina leivinpaperille pellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
Kypsennä levyä 200-asteisen uunin keskellä noin 10 minuuttia.
Ota levy uunista.
Kumoa levy pellin kokoiselle palalle leivinpaperia, johon olet ripotellut sokeria.
Peitä levy sekoitetulla rahkatäytteellä ja levitä sen päälle mansikkahillo.
Kierrä levy rullaksi ja nosta sauma alaspäin jääkaappiin.

2 kommenttia:

  1. Rahka on suuri herkkuni ja syön sitä joka päivä, joten tätä reseptiä voisi kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä Sara! <3 Käytän rahkaa sämpylätaikinoissa, jälkiruuissa, leivonnaisissa ym. Kannattaa kokeilla ehdottomasti! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...