perjantai 3. toukokuuta 2013

Vaalea leipä

  ½ l 40 asteista vettä
1 tl suolaa
1 pussia kuivahiivaa
2 rkl juoksevaa margariinia
500g  viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja pienessä jauho määrässä sekoitettu kuivahiiva.
Lisää vähitellen jauhoja ja kun taikina on sakeahko lisää juokseva margariini ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai koneella.
Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista.
Muotoile pellille pötkön muotoinen leipä ja anna kohota noin 30 min.
Paista 250 asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia.
Leivästä tulee näin erittäin rapea pinnalta, pohjalta ja maku on todella maukas ja pehmeä!
                                                                                                                                                                                                                                                                         
Vuokaleipää voi myös tehdä jos on sellainen vuoka jossa se saa kunnon värin ja rapean pinnan!
Kun itse teen tätä samaa leipää vuuassa niin en laita tuota 500 g jauhoja vaan noin 400 g ja vuuan voitelen ja jauhotan. 
Tulee erittäin kuohkeaa ja maukasta leipää!  
Vuokaleipäsiivuja tulee yht. 22 kpl riipuen siivujen paksuudesta.
 Teen tästä samasta taikinasta sämpylät, kukkoset eli pyöröt, kukot ja voileipäkakkuihin tämä käy oikein hyvin!

Usein olen tehnyt rengasvuokaan pyöreän leivän josta sitten teen voileipäkakun ja siivuista voi kanssa kasata voikkarin.
Vinkki: Kun laittaa vuoronperään kerroksittain tummaa ja vaaleaa leipää joko leipäsiivuina tai pitkittäisinä siivuina tulee tosi maukas voileipäkakku.

2 kommenttia:

  1. Ihan ranskanleivän näköistä. :D Hassu juttu muuten, en ole koskaan tykännyt vaaleasta leivästä, vaan ennen allergioita ja keliakiaa söin lähinnä ruisleipää. Nyt aina sillöin tällöin tulee ihmeellisiä ranskishimoja, varmaan ihan siistä syystä ettei sitä enää saa syödä. :D No tästä täytyy kyllä tehdä meille sopiva versio. Ranskista illaksi... Kiitos kaunis!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kaverin mamma käynnistäsi! <3 Mä tykkään tästä leivästä kun se maistuu kuin vanhan ajan hiivaleipä niin hyvälle njam! :) Aika hassua kun et ole aijemmin tykännyt vaaleasta leivästä... :) Parempi myöhään kun ei milloinkaan... :D Oleppa hyvä! <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...