perjantai 3. toukokuuta 2013

Vaniljapannacotta ja mansikkakastike

1 vaniljatanko
5 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
3 liivatelehteä
500 g tuoreita mansikoita
1 tl raastettua sitruunankuorta
mintunlehtiä


Jaa vaniljatanko pitkittäin kahtia ja laita puolikkaat sekä kerma ja 1 dl sokeria kattilaan.
Kuumenna miedolla lämmöllä ja anna kiehua koko ajan sekoittaen 2-3 min.
Ota kattila pois liedeltä ja anna hiukan jäähtyä.
Laita liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. ota vaniljatangon puolikkaat pois ja raaputa siemenet kermaan.
Purista liivatelehdistä vesi ja sekoita ne kuumaan, mutta ei kiehuvaan kermaan.
Sekoita, kunnes liivate on sulanut.
Kasta 4 kpl noin 1 1/2 dl:n vuokaa kuumaan veteen (älä kuivaa niitä) siivilöi vaniljakerma vuokiin. 
Anna jäähtyä, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Puhdista, huuhtele, ja puolita mansikat. 
Laita 8 mansikanpuolikasta sivuun.
Laita loput mansikat, sitruunankuori ja loput sokerista kattilaan ja keitä hiljalleen 2-3 min, kunnes mansikat ovat pehmenneet mehukkaiksi.
Puhdista mansikat sihdin läpi ja anna nesteen jäähtyä.
Lusikoi kastike lautasillle, kaada pannacotat päälle ja koristele mintunlehdillä ja muutamalla mansikanpuolikaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...