tiistai 6. tammikuuta 2015

Gluteeniton Durrapuuro




Ohje yhdelle henkilölle.

½ l vettä
½ tl suolaa
1 1/4 dl durrajauhoja

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen suola.
Ripottele kiehuvaan veteen vähitellen jauhoja koko ajan vispilällä vispaten, ettei tule jauhopaakkuja.
Hauduta puuroa 45 min. miedolla lämmöllä sekoittaen välillä esim. puuhaarukalla ettei puuro tartu kattilan pohjaan kiinni. 
Tarjoile puuro voisilmän, sokerin, maidon tai marjojen kera.

Hyvänä apuna käytän teräksistä ritilää kattilan pohjalla ja pidän levyn kakkosella, jolloin se hautuu hyvin ritilän päällä eikä tartu kattilan pohjaan kiinni.
Durrajauho kuten (ruisjauhokin) turpoaa jonkin verran kypsyessään eli puuro saa olla alussa aika löysää. 

Teräsritilä


Tämän näköinen teräsritilä on hyvä olla keittiössä, sillä tuon päällä on hyvä haudutella kaikki puurot ja vellit niin ettei koko aikaa tarvitse olla sekoittamassa siinä pelossa että puuro palaa pohjaan.
Edullinen mutta hyvä ostos! :)


Valmis durrapuuro












6 kommenttia:

  1. Vau! Meen kyllä heti ostamaan paketin. Nimimerkillä kyllästynyt kaurapuuroon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistasi! ♥ Kannattaa mennä ostamaan vaikka useampikin pussi kerralla kun niissä on tosi pitkät päiväykset, niin voit leipoakkin niistä jauhoista. :) Jos niitä ei ole, tai on pari pussia enää hyllyssä niin sano että tilaavat lisää! ;)

      Poista
  2. Minä etsin viime lauantaina täällä Tampereen seudulla kaikki nuo P&S kaupat ja tuloksetta. Yhdessäkään ei ollut mitään hajua moisesta jauhosta ja minulla oli vielä pussin kuva kaapattuna kännykkään. Mistähän mä saisin tuota jauhoa..? Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Tuija! ♥ Nyt vaan pyydät tilaamaan niitä jauhoja noiden kauppojen. :) Laitan varman linkin sinulle mistä saat varmimmin tuota Durrajauhoa. :) http://eu.iherb.com/Gluten-Free-Flour Täältä löytyy kaikkea muutakin gluteenionta mitä ei Suomesta välttämättä saa. ;)

      Poista
  3. Hei!mistähän sais tätä durrajauhoa,yditin guuglettaa,mutta se kääntää sen nimen kaurajauhoiksi.Menin myös vahingossa S sivuston foodie.fi sieltä sitä kyllä sais,mutta se on S kauppa Kannelmäessä ja minä asun Seinäjoella,niin en ole heidän piirissä eikä voida toimittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! ♡ Durrajauhoja myyvät Punnitse ja Säästäkaupat ympäri suomen ja hinta tuntuu olevan sama joka kaupassa eli 500 g pussi maksaa 7,65 €. Tämä tieto on myös tuossa blogipostaksessani. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...