tiistai 21. huhtikuuta 2015

Gluteenittomat Kanelimunkit






Moni keliaakko ei siedä hiiva leivonnassa, niin tässä tulee hiivaton kanelimunkkien ohje.
Leivoin aikasemmin jo yhden erän munkkeja, mutta en ollut taikinan rakenteeseen ja ulkonäköön tyytyväinen, vaikka maku olikin juuri sitä mitä sen pitikin olla. 
Nyt leivoin toisen erän munkkeja pienillä muutoksilla ja nyt on rakenne, ulkonäkö ja maku kohdallaan.
Munkkien sokeroimiseen käytän Siro erikoishienoa sokeria joka on tämän näköisessä pussissa.





Gluteenittomat kanelimunkit 10 kpl

 2 munaa
1 dl sokeria
50 g voita tai margariini sulaa
½ dl maitoa
1 tl psylliumia
4 1/2 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta

1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta

Keittämiseen

Esim. rypsiöljyä

 Sokeroimiseen
 Siro erikoishienoa sokeria

Ohje

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon sulatettu rasva, maito ja lopuksi psylliumi hyvin sekoittaen ja anna sen turvota viisi minuuttia.
Sekoita jauhoihin kaneli, suola ja leivinjauhe ja lisää se taikinaan.
Sekoita taikina hyvin, mutta älä vaivaa.
Ota taikinasta ruokalusikalla taikinapalloja käteen, ja pyörittele niistä kämmenissä pyöreitä munkkeja.
Tee peukaloilla kuvan mukaiset reiät munkkien keskelle.
Kuumenna rypsiöljy 170-180 asteiseksi ja paista munkit kauniin kullan ruskeiksi.

(Vinkki: Laita öljyyn nokare taikinaa ja jos se nousee heti pintaan se on sen merkki että öljy on tarpeeksi kuumaa.)
Nostele munkit talouspaperin tai leivinpaperin päälle.
Sokeroi munkit siro erikoishienolla sokerilla.
Laita sokeroidut munkit tarjoiluvadille ja peitä joko kelmulla tai laita tarjoiluvati muovipussin sisään.
Munkit säilyvät huoneen lämmössä useamman päivän ilman että ne kuivaisivat tai maku muuttuisi.
Munkit ovat maultaan pehmoisia, murotaikina tyyppisiä ja kaneli antaa niihin hyvän twistin.
Jos et tykkää kanelista sen voit jättää poiskin ja laittaa tilalle esim. kardemummaa saman määrän.
Jos teet useamman annoksen munkkeja pakasta niistä osa ilma sokeria.
Sokeroi munkin vasta sulatettuna.


















12 kommenttia:

  1. Onhan upeat munkit =) Kokeiluun menee tälläviikolla =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arja! ♥ Vähän erilaiset, mutta todella maukkaat munkit ja helppo leipoa. :)

      Poista
  2. Hienolta näyttää, pitää vapuksi kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! ♥ Kannattaa ehdottomasti kokeilla, sillä näihin on moni jäänyt koukkuun. ;)

      Poista
  3. Hei, paljonkohan tarvitsee paistamiseen öljyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kirsti! ♥ Mulla oli pikkasen vajaa litra öljyä kattilassa, ettei ne munkin pohjat painu pohjalle ja pala kiinni. Kannattaa laittaa ylös alaisin ne munkit sinne öljyyn eli se pyörempi päällis kerros, niin eivät painu pohjalle. :)

      Poista
  4. En olekoskaan paistanut munkkeja (tai mitään muutakaan) öljyssä.Mistä tiedän, että öljy on sopivan kuumaa (en omista mittariakaan)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! ♥ Laita öljyyn nokare taikinaa ja jos se nousee heti pintaan se on sen merkki että öljy on tarpeeksi kuumaa. Itsekkään en omista mittaria koska en tarvitse sitä. :) Tunnen kädellä öljyn yläpuolelta koska se on tarpeeksi kuumaa. :D Muista sitten kun öljy on sopivan kuumaa pienentää lieden lämpötilaa neloselle tai viitoselle riippuen liedestä, muuten munkit palavat ja sisältä jäävät raaksi jos levy on koko ajan kuutosella. :)

      Poista
    2. Kiitos ohjeista! Näitä me kokeilemme :)

      Poista
    3. Ole hyvä ja oikein iloista ja herkullista vappua! ♥

      Poista
  5. Meidän perheen kolmelle keliaakikolle nämä eivät kelvanneet. Yhden maistoivat ja lupasin sitten huomiselle vappupäivälle tehdä perusohjeella munkkeja...eli vanhassa vara parempi.. Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Tuija! ♥ Nämä Kanelinmunki ovat ihan erilaisia kuin perinteiset munkit, eli jotkut niistä tykkää ja jotkut taas ei. Vaikka itse tykkäänkin Kanelimunkeista, niin kyllä vaan perinteiset munkit ovat niitä parhaimpia! ♥

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...