maanantai 27. huhtikuuta 2015

Gluteenittomat Rosetit





3 munaa
1 dl sokeria
vaniljasokeria
2 ½ dl kermaa tai maitoa
2 ½ dl fin mixin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 rkl perunajauhoja

Munat ja sokeri sekoitetaan sekä maustetaan vaniljasokerilla.
Kerma ja jauhot lisätään.
Öljy kuummenetaan ja siinä kuummennetaan myös rosettirauta.
Rosettirauta kastetaan taikinaan.
Kun taikina on kuivahtanut raudan pinnalla, painetaan se kuumaan öljyyn.
Vaalean ruskeaksi kypsyneet rosetit nostetaan reikäkauhalla talouspaperin päälle jäähtymään ja lopuksi sirotellaan siivilän läpi tomusokeria.

Tämä ohje on mun omasta Kotiruokakirjasta otettu vuodelta 1979.
Olen aina tällä ohjeella tehnyt vapuksi rosetit ja lähes aina kerma taikinan.
Tällä ohjeella tulee todella hyvän makuisia ja rapeita rosetteja.








Itselläni on tälläinen rosettirauta.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...