3 munaa
1 dl sokeria
vaniljasokeria
2 ½ dl kermaa tai maitoa
2 rkl perunajauhoja
Munat ja sokeri sekoitetaan sekä maustetaan vaniljasokerilla.
Kerma ja jauhot lisätään.
Öljy kuummenetaan ja siinä kuummennetaan myös rosettirauta.
Rosettirauta kastetaan taikinaan.
Kun taikina on kuivahtanut raudan pinnalla, painetaan se kuumaan öljyyn.
Vaalean
ruskeaksi kypsyneet rosetit nostetaan reikäkauhalla talouspaperin
päälle jäähtymään ja lopuksi sirotellaan siivilän läpi tomusokeria.
Tämä ohje on mun omasta Kotiruokakirjasta otettu vuodelta 1979.
Olen aina tällä ohjeella tehnyt vapuksi rosetit ja lähes aina kerma taikinan.
Tällä ohjeella tulee todella hyvän makuisia ja rapeita rosetteja.
Kävisikö hieno riisijauho fin mixin tilalle ?
VastaaPoistaKiitti kommentistasi Sari! ♡ Vastaus tulee myöhässä mut ainahan voi kokeilla riisijauhojakin, mutta en voi mennä takuuseen onnistuuko sillä vai ei. ;)
PoistaHei Helka, ihanaa, että löysin tämän reseptin. Saan tehtyä rosetteja viemisiksi keliakiaperheeseen.
VastaaPoistaKiitos kommentista! ❤️ Toivottavasti ole onnistunut rosteissa. :)
PoistaTänään tein rosetit. Tosin käytin Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta. Ohjeen mitoilla taikinaan joutui lisäämään maitoa, jotta notkeus säilyi. Olisiko johtunut jauhon koostumuksesta? laitoin 2 DL kuohukermaa ja 0.5 DL maitoa. Hyvin onnistuivat kumminkin. Aiemmin en ollut gluteenittomia tehnytkään, mutta yhtä hyvin nämä toimivat kuin vehnäjauhoversiot.:)
VastaaPoistaKiitos kommentista Laura! ❤️ Epäilen jauhojen koostumusta mutta hyvä että olet lopulta onnistunut! .)
Poista